Banner 980x90

Aizbildinoties ar datu aizsardzību, Limbažu dome noraida ideju rīkot sēžu tiešraides

Valmiera, 27.apr., LETA. Limbažu novada domes deputāti šonedēļ lēmuši pret komiteju un domes sēžu tiešraižu nodrošināšanu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kā skaidroja pašvaldības pārstāve Aija Kamala, lēmums saistīts ar izmaiņām Fizisko personu datu aizsardzības likumā, kas stājās spēkā 25.maijā, jo nav skaidrs, kā pašvaldība varētu nodrošināt personu datu aizsardzību.

Kamala skaidroja, ka pašvaldība nevar nodrošināt, ka kāds darbinieks nejauši neizpauž personas vārdu, dzīves vietu vai citus ar to saistītus datus. Domes ierakstus, kuri vēlāk ir pieejami pašvaldības mājas lapā, apstrādā IT nodaļa, kas izdzēš attiecīgās vietas.

Vaicāta, vai citu personu datus tāpat nevar uzzināt, klātienē apmeklējot domes sēdes, uz ko ir tiesības ikvienam interesentam, Kamala atbildēja, ka tā jau ir katra konkrētā cilvēka atbildība, vai dalīties tālāk ar šo informāciju.

Uz jautājumu, vai ideja varētu tikt apspriesta pēc maija, kad būtu skaidrs, kā nodrošināt datu aizsardzību, Kamala pagaidām atbildēt nemācēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)