Banner 980x90

Aizvadīta regate "Kuivižu kauss 2016" 

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Sestdien, 18.jūnijā un svētdien,19.jūnijā Kuivižos bija plānotas ikgadējās atklātās sacensības burāšanā "Optimist", "Laser Radial" un "Laser 4.7" sporta jahtu klasēs. Diemžēl lielā vēja dēļ sacensības sestdien, 18.jūnijā, nenotika, bet 19.jūnija rītā jūrā devās tiesnešu jahta, kurai sekoja sacensību dalībnieki no sešiem Latvijas un diviem Igaunijas jahtu klubiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā, ceļojošās balvas "Kuivižu kauss" izcīņa Optimist klasē un atklātās sacensības burāšanā Optimist, Laser 4,7 un Laser Radial klasēs notika Kuivižu ostas tuvumā un tās, ar Salacgrīvas novada domes atbalstu, organizēja Kuivižu jahtklubs.

Kuivižu kauss ir klasiskas jauniešu sacensības. Dalībnieku vecums ir no 10 līdz 18 gadiem. Jaunie burātāji sacentās par ceļojošo Kuivižu kausu, kuru pasniedz uzvarētājam Optimist jahtu klasē.

Pirmie sacensību trasē devās Laser Radial, pēc tām Laser 4,7 un Optimist jahtas. Jaunie burātāji cīnījās ar vēju un viļņiem.

Sacensību galvenais tiesnesis Ojārs Rancāns stāsta: "Šogad dalībnieku nedaudz mazāk, jo tieši šajās dienās Portugālē notiek pasaules čempionāts Optimist klasē. Arī piektdienas sliktais laiks dažu labu atturēja no piedalīšanās sacensībās, vēl sestdienas rītā saņēmām atteikumus no dalības regatē".

Svētdiena burātājiem izvērtās gara un sportiska azarta pilna – Optimist klases burātāji veica piecus braucienus, Laser 4,7 trasē devās sešas, bet Laser Radial jahtotāji trasi izbrauca septiņas reizes. 

Vēlā pēcpusdienā pie Kuivižu jahtu kluba notika ātrāko un veiklāko burātāju apbalvošana – Laser 4,7 klasē kopvērtējumā trešā vieta Annai Ancei Sekacei (Rīgas jahtklubs), otrā Veronikai Čačei (Usmas jahtklubs), pirmā vietā Roberts Špats no Rīgas jahtkluba.

Meiteņu konkurencē pirmā Čače Veronika, otrā Sekace Ance Anna, trešā Anna Mutore (Engures jahtklubs).

Jahtu Laser Radial sacensībā kopvērtējumā trešā Paula Estere Kumpiņa (Rīgas jahtklubs), otrais Ēriks Kārlis Zvilna, pirmais Ričards Zvilna, abi puiši no (Jūrmalas jahtkluba).

Optimist klasē kopvērtējumā trešais Rihards Straume (Pilsētas jahtklubs), otrajā vietā Laura Ozoliņa (Usmas jahtklubs) pirmais un šī gada ceļojošā kausa ieguvējs Miks Eduards Valters (Rīgas jahtklubs). Meiteņu konkurencē trešā Lisbeth Taagu (Pērnavas jahtklubs), otrā Karolin Harm (Kalev jahtklubs no Tallinas) pirmā Laura Ozoliņa (Usmas jahtklubs).

Šajās sacensībās Optimist klasē piedalījās arī pieci Kuivižu jahtkluba jaunie burātāji – Rihards Bendrāts, kurš kopvērtējumā ieguva 11.vietu, Alberts Valters Jurčjus, Markuss Miezis, Arvis Hermanis Maurītis un Toms Jirgensons. 

Sacensību galvenais tiesnesis un organizators Ojārs Rancāns ir pārliecināts, ka Kuivižu kauss jaunajiem burātājiem ir iespēja piedalīties starptautiskās sacensībās un parādīt sevi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)