Banner 980x90

"Aloja Starkelsen" plāno ieguldīt 490 000 eiro zirņu un lauka pupu pārstrādes iekārtās

Rīga, 24.okt., LETA. Kartupeļu cietes ražotājs "Aloja Starkelsen" plāno ieguldīt 490 000 eiro zirņu un lauka pupu pārstrādes iekārtās bioloģiski audzētu pelēko zirņu miltu ražošanai, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Garančs.

Viņš atgādināja, ka kompānija pērn sāka pārstrādāt bioloģiski audzētus pelēkos zirņus un ražot no tiem miltus, kuri jau ir pieejami tirgū un par kuriem ir liela interese Eiropā un ASV, taču līdz šim uzņēmums pelēkos zirņus pārstrādāja ar ārpakalpojumu sniedzēja palīdzību citā rūpnīcā. "Pagājušajā gadā sākām iepirkt zirņus, kurus pagaidām nepārstrādājām savā rūpnīcā. Līdz ar šo projektu plānojam uzstādīt paši savas iekārtas un sākt pārstrādāt pelēkos zirņus savā ražotnē Ungurpilī," sacīja Garančs.

Pēc viņa teiktā, pirmās iekārtas uzņēmums cer nodot ekspluatācijā nākamā gada sākumā, lai drīz pēc tam varētu sākt pelēko zirņu pārstrādi.

Garančs piebilda, ka izsludinātais iepirkumu konkurss par zirņu un lauka pupu pārstrādes iekārtu piegādi un montāžu vienotā ražošanas līnijā, kā arī tās testēšanu un "Aloja Starkelsen" darbinieku apmācību ir tikai viena no projekta kārtām. Tostarp projekta pirmajā kārtā, investējot 60-70 tūkstošus eiro, tika izremontētas ražošanas telpas un tās sagatavotas jauno iekārtu uzstādīšanai.

Viņš sacīja, ka precīzas aplēses par kopējo investīciju apmēru, lai "Aloja Starkelsen" varētu sākt ražot pelēko zirņu miltus, vēl nav veiktas. "Tas būs daudzu gadu projekts. Pelēko zirņu pārstrāde mums ir plānota tikpat apjomīga kā kartupeļu cietes ražošana," teica "Aloja Starkelsen" valdes loceklis.

Atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotajai informācijai pretendenti piedāvājumus zirņu un lauka pupu pārstrādes iekārtu piegādei, montāžai vienotā ražošanas līnijā, kā arī tās testēšanai un "Aloja Starkelsen" darbinieku apmācībām var iesniegt līdz šā gada 20.novembrim.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Aloja Starkelsen" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.augustam, bija 7,957 miljoni eiro, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 2,8 reizes un bija 101 443 eiro. Savukārt pagājušajā finanšu gadā "Aloja Starkelsen" apgrozījums, pēc provizoriskiem datiem, bija 8,2 miljoni eiro.

"Aloja-Starkelsen" pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Sveriges Starkelseproducenter, forening" (97,93%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)