Banner 980x90

"Aloja Starkelsen" provizoriskais apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sasniedzis 8,2 miljonus eiro

Rīga, 23.okt., LETA. Kartupeļu cietes ražotāja "Aloja Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam, pēc provizoriskiem datiem, bija 8,2 miljoni eiro, kas ir neliels pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Garančs.

Viņš atzina, ka rezultāts vērtējams kā labs, ņemot vērā rudens lietavas un plūdus, kas pērn tika atzīti par valsts mēroga dabas katastrofu. "Situācija lauksaimniecības sektorā arī mūs diezgan pamatīgi ietekmēja, jo netika novākta būtiska daļa jeb apmēram 20% kartupeļu lauku un vairāk nekā puse zirņu lauku," sacīja "Aloja Starkelsen" valdes loceklis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka "Aloja Starkelsen" pagājušajā finanšu gadā aktīvi strādāja pie dažādu projektu attīstības, tāpēc apgrozījumu izdevās nedaudz palielināt salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu.

Tāpat Garančs pastāstīja, ka kompānija pabeigusi jaunās noliktavas celtniecību, kuras izveidē ieguldīti vairāk nekā 600 000 eiro.

Pēc viņa sacītā, nākamajā finanšu gadā, kas ilgs no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam, uzņēmums plāno sasniegt lielāku apgrozījuma pieaugumu nekā gadu iepriekš.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Aloja Starkelsen" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.augustam, bija 7,957 miljoni eiro, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,8 reizes un bija 101 443 eiro.

"Aloja-Starkelsen" pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Sveriges Starkelseproducenter, forening" (97,93%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)