Banner 980x90

Asociācija: Latvijā pārtikas mazumtirdzniecības apmēri šogad varētu augt līdzīgi kā pērn

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijā pārtikas mazumtirdzniecības apmēri šogad varētu augt līdzīgi kā pērn, kad apgrozījums palielinājās dažu procentu apmērā, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) izpilddirektors Noris Krūzītis.

Viņš sacīja, ka ir piesardzīgs attiecībā uz nozares izaugsmes prognozēm 2017.gadam, taču gads nesolās būt sliktāks par iepriekšējo gadu un izaugsme varētu būt līdzīga kā 2016.gadā.

Krūzītis arī atzina, ka pārtikas mazumtirdzniecības nozarē konkurence šogad palielināsies, kas ir laba ziņa patērētājiem, jo tā veicinās servisa kvalitātes uzlabojumus, produktu sortimenta paplašināšanos, kā arī bremzēs cenu kāpumu.

Tajā pašā laikā paredzams, ka mazumtirgotāji arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, cietīs no "nekvalitatīvās likumdošanas sekām", piemēram, kases aparātu un kases sistēmu reformas, kas stājās spēkā šogad 1.janvārī.

Vienlaikus Krūzītis piebilda, ka pārtikas mazumtirdzniecība ir cieši saistīta ar patērētāju noskaņojumu un ienākumiem - lai gan patlaban kopējais sabiedrības noskaņojums ir nogaidošs, tas tomēr ir stabils un ļauj izteikt pozitīvu prognozi 2017.gadam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka atbilstoši LPTA aplēsēm pārtikas mazumtirdzniecības nozarē Latvijā pērn kopējais apgrozījums pieaudzis dažu procentu apmērā, taču atsevišķu uzņēmumu apgrozījums 2016.gadā ir pieaudzis apmērā līdz 5%.

LPTA ir apvienojušies mazumtirdzniecības uzņēmumi "Maxima Latvija", "Rimi Latvia" un "Narvesen Baltija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)