Banner 980x90

Bērziņa vietā Alojas domē darbosies Rubenis

Alojas novada domes deputāts Arvīds Bērziņš (Vidzemes partija) nolēmis nolikt deputāta mandātu, lai saglabātu līdzšinējo Alojas novada domes pārvaldes vadītāja amatu, savukārt par domes deputātu Bērziņa vietā aicināts un apstiprināts nākamais Vidzemes partijas sarakstā - Agris Rubenis, aģentūru LETA informēja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda (LZS).

Savukārt novada domes līdzšinējais izpilddirektors Guntars Karlsons (V) nolēmis atteikties no izpilddirektora amata, tā vietā pildot domes deputāta pienākumus, pastāstīja Bārda. Savukārt domes jauno izpilddirektoru plānots apstiprināt jau līdz jūlija beigām. Patlaban, pēc Bārdas teiktā, tiekot gatavots konkursa nolikums.

Pašvaldību deputāti vairs nevar ieņemt pašvaldības izpilddirektora vietnieka, kā arī pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja un viņa vietnieka amatus, paredz 31.janvārī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā "Par pašvaldībām".

Pašvaldības deputāts vairs nevar ieņemt amatu arī pašvaldības administrācijā, ja viņa pienākumos ir domes lēmumu projektu sagatavošana, lēmumu tiesiskuma un lietderības pārbaude, domes pieņemto lēmumu kontrole un uzraudzība.

Tāpat deputāts savu amatu nedrīkst savienot, tieši vai pastarpināti sniedzot dažādus pakalpojumus domes administrācijai.

Deputātiem ir liegts ieņemt arī valdes locekļa amatu attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrībā, kapitālsabiedrībā, kurā pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā ar citām pašvaldībām pārsniedz 50%, un kapitālsabiedrībā, kurā vienas vai vairāku pašvaldības kapitālsabiedrību daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)