Banner 980x90

"Brīvā viļņa" vadība: Akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā pieteiksies ļoti maz akciju īpašnieku

Rīga, 7.janv., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā pieteiksies ļoti maz akciju īpašnieku, prognozē kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, biržā "Nasdaq Riga" publicētajā valdes atzinumā par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Brīvā viļņa" valde uzskata, ka šajā obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā pieteiksies ļoti maz akciju īpašnieku, jo bijušais zvejnieku kolhozs "Brīvais vilnis" 90.gados pārtapa par paju sabiedrību, bet vēlāk ar likumu tika pārveidota par publisku akciju sabiedrību. Tādējādi "Brīvajam vilnim" bija ļoti daudz mazo akcionāru ar ļoti mazu akciju īpatsvaru katram. Pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanas 2013.gada 8.martā, pēc kura palika liels - 45% - nepārdoto mazākuma akciju skaits, nākas secināt, ka daudzi no īpašniekiem varētu būt miruši un mantinieki nav informēti, ka radiniekiem piederējušas akcijas. Par to arī varētu liecināt fakts, ka 80% akcijas no mazākuma akcionāru skaita vēl joprojām ir reģistrētas to sākotnējā reģistrā," teikts atzinumā, piebilstot, ka mazākuma akcionāri neapmeklē arī akcionāru sapulces.

Vienlaikus Babris norāda, ka SIA "Mūsu investīciju fonds", kas ir izteikusi "Brīvā viļņa" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu un, kuras īpašnieki, pēc "Firmas.lv" datiem, ir "Brīvā viļņa" valdes loceklis un izpilddirektors Māris Trankalis (50,21%) un Babris (49,79%), ir gatava izteikt atkārtotu piedāvājumu atpirkt akcijas, cerībā, ka no mazākuma akcionāriem kāds pieteiksies.

"Brīvā viļņa" valde ir pārliecināta, ka šādu akcionāru skaits būs mazs un "Brīvajam vilnim" un lielajiem akcionāriem turpmāk nāksies rēķināties ar faktiski neesošajiem akcionāriem, bet pēc papīriem esošiem," minēts atzinumā.

Tajā pašā laikā atzinumā teikts, ka akciju atpirkšana pozitīvi ietekmēs "Brīvā viļņa" darbību, jo par īpašniekiem kļuvuši kompānijas ilggadējie valdes locekļi, kuri ļoti labi pārzina un orientējas pārstāvētajā nozarē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Brīvā viļņa" akcionārs "Mūsu investīciju fonds" ir izteicis "Brīvā viļņa" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. Piedāvājumā vienas "Brīvā viļņa" akcijas atpirkšanas cena ir noteikta 0,87 eiro. Izteikto akciju atpirkšanas piedāvājumu "Brīvā viļņa" akcionāri var pieņemt 30 dienu laikā - līdz 2019.gada 18.janvārim.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitālā tirgus komisija (FKTK) 2018.gada 7.decembrī atļāva kompānijai "Mūsu investīciju fonds" izteikt "Brīvā viļņa" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. "Mūsu investīciju fondam" pieder 97,37% "Brīvā viļņa" akciju, jo 2018.gada oktobra beigās SIA "Baltic Finance & Capital" un SIA "A Corporation" pārdeva visas tiem piederošās "Brīvā viļņa" akcijas.

2018.gada deviņos mēnešos "Brīvā viļņa" apgrozījums bija 5,106 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 35,9% un bija 435 662 eiro.

Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)