Banner 980x90

Festivālā "Positivus" kārtību uzraudzīs 130 policisti un 100 apsardzes darbinieki; brīdina par sastrēgumiem

Foto: Artis Leinišs/ LETA
Foto: Artis Leinišs/ LETA
Kārtības nodrošināšanai "Positivus" festivālā tiks piesaistīti aptuveni 130 Valsts policijas (VP) darbinieki un 100 apsardzes darbinieki, kuri likumam nepaklausīgos apmeklētājus nodos VP rokās.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko iepriekš žurnālistiem stāstīja - kā katru gadu, arī šogad speciāli izstrādāts sabiedriskās drošības un ceļu satiksmes nodrošināšanas plāns.

Policija arī šogad sola parūpēties par pazaudētām un atrastām mantām, dokumentiem un atslēgām. Ja festivāla apmeklētāji būs pazaudējuši vai atraduši mantas, viņiem būs jāvēršas speciālajā VP teltī, kas atradīsies pie Salacgrīvas vidusskolas. Informācija par atrastām vai pazaudētām mantām tiks ievietota VP mājaslapā, savukārt, kad festivāls būs beidzies un pēc atrastajām mantām neviens nebūs atnācis, mantas tiks nodotas glabāšanā Limbažu policijas iecirknī. Kā klāstīja policijas pārstāvis, tur vēl tagad atrodas iepriekšējos festivālos atrastās lietas.

Festivāla apmeklētāji aicināti domāt par personīgo un īpašuma drošību, neņemot līdzi vērtīgas mantas, vērtslietas un dārgus pulksteņus. "Protams, policija rūpēsies, lai garnadžiem radītu mazāk iespēju tikt pie svešas mantas, taču klāt pie katras telts mēs nostāvēt nevarēsim," uzsvēra Mitrošenko.

Viņš atzīmēja, ka, tāpat kā citos pasākumos, arī šajā festivālā, visticamāk, neizpaliks narkotisko vielu klātbūtne un pārmērīga alkohola lietošana, taču pozitīvais esot tas, ka pēdējos gados "Positivus" festivālā aizvien mazāk esot gadījumu, kas saistīti ar narkotisko vielu klātbūtni. "Kas nebūs likumpaklausīgi un ņems līdzi narkotiskās vielas, lietos vai realizēs, tie noteikti nonāks pie mums, un mēs rīkosimies atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai," skaidroja policijas pārstāvis.

Jau vairākus gadus festivāls sadarbojas ar apsardzes komersantu "Art-Ekspo", un, kā norādīja Mitrošenko, šī sadarbība ir ļoti laba. Tāpat vairākus gadus policija sadarbojas ar Igaunijas kolēģiem, tādēļ festivāla laikā strādās arī igauņu policijas ekipāžas, kas palīdzēs atrisināt problēmas ar festivāla apmeklētājiem no kaimiņvalstīm.

Policijas pārstāvis informēja, ka diemžēl šogad nebūs iespējams organizēt apbraucamo ceļu Tūja-Limbaži-Aloja, jo šajā posmā notiek remontdarbi, tādēļ jārēķinās, ka satiksmes intensitāte Igaunijas robežas virzienā būs diezgan liela. Festivāla laikā darbosies vairāki satiksmes regulētāji, kas rūpēsies, lai satiksmes autobusu kustība notiktu raitāk.

Festivāla rīkotājs Ģirts Majors uzsvēra, ka organizatoriem ir ļoti svarīga ciešā sadarbība ar policiju, rūpējoties par drošību festivāla teritorijā un ārpus tās. "Kā rīkotāji vienmēr esam teikuši un uzskatām, ka likuma nepaklausīgi apmeklētāji apdraud normālu festivāla apmeklētāju komfortu un drošību, tādēļ uzskatām, ka pārlieku iereibuši vai neatļautas vielas lietojuši cilvēki traucē pasākumu baudīt tiem, kuri to grib baudīt normālā veidā. Tādēļ no mūsu puses tiek veltītas visas pūles, lai šādas problēmas tiktu novērstas," skaidroja Majors.

Viņš arī informēja, ka gadījumā, ja festivāla apmeklētājiem vajadzīga palīdzība, tie var vērsties pie tuvākā apsardzes firmas darbinieka, informācijas teltī, kas atradīsies festivāla teritorijā, vai arī meklēt palīdzību VP īpašajās teltīs.

Lai festivāls būtu izdevies, Majors aicina apmeklētājus sagatavoties visdažādākajiem laikapstākļiem, nodrošinoties gan pret lietu, gan karstu sauli. Savukārt tie, kuriem ir iespēja un kuri vēlas festivālā ierasties jau pirmajā dienā, aicināti piektdien jau laicīgi doties uz Salacgrīvu, jo pieredze rāda, ka lielākie sastrēgumi veidojas pirmajā dienā pēc darba laika.

Jau ziņots, ka desmitais "Positivus" festivāls Salacgrīvā norisināsies līdz 17.jūlijam. Festivālā uz sešām skatuvēm būs baudāma apjomīgākā un daudzveidīgākā programma "Positivus" vēsturē. Jubilejas festivālā uzstāsies ne tikai tādi pasaules mēroga mākslinieki kā Igijs Pops, "M83", "Years & Years", Džons Ņūmens, "Air", "Hot Chip" un "Grimes", bet arī neskaitāmas uzlecošās populārās mūzikas zvaigznes. Iespaidīgi tiks pārstāvēti arī pašmāju mūzikas mākslinieki.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)