Banner 980x90

Idejas, ko dāvināt sākumskolas vecuma bērniem

Ikviens bērns savā dzimšanas dienā, vārda dienā, Ziemassvētkos gaida dāvanas. Ja pirmsskolas vecuma bērni dāvanu jautājumu uztver abstraktāk un priecājas gandrīz par visu, ko saņem, tad jau sākumskolas vecuma bērni labi apzinās to, ka svētkos viņiem pasniegs dāvanas, viņi jau spēj noformulēt, ko vēlētos saņem, kas viņiem interesē un patīk. Tāpēc dāvanas sagāde šī vecuma bērniem jau ir komplicētāka.

Kādas būtu sākumskolas vecuma bērniem piemērotas dāvanas, kas viņus spētu iepriecināt? Esam apkopojuši dažādus dāvanu variantus, kas arī jums var noderēt par iedvesmu, meklējot dāvanu. 

Galda spēles
Sākumskolas vecuma bērni jau ir ļoti labi iejutušies ciparu un burtu pasaulē, kā arī viņiem attīstījusies spriestspēja, loģiskā domāšana un citas prasmes, tāpēc ir īstais laiks galda spēlēm. Par laimi, šī vecuma bērni galda spēles arī uztver ar lielu sajūsmu, viņiem patīk spēlēt. Kā arī tā būs lieliska nodarbe kopā gan ar draugiem, gan ģimeni. Galda spēļu klāsts veikalos ir ļoti plašs, atliek tikai atrast konkrētā bērna interesēm piemērotāko spēli.

Enciklopēdijas
Aizrautība ar mācīšanos un pasaules izzināšanu ir apzināti jāveido jau pirmajos skolas gados. Labs palīgs būs interesantas enciklopēdijas, kas bagātas ar skaistām ilustrācijām, uzdevumiem, noderīgu informāciju. Ja bērnam jau ir izveidojusies interese par kādu konkrētu jomu, piemēram, kosmosu, dzīvniekiem, automašīnām, tad droši var sameklēt enciklopēdiju, kas sniedz padziļinātāku ieskatu tieši šajā jomā. 

"Lego" konstruktori
Šī konstruktora fenomens nav apstrīdams. Bērniem patīk "Lego". Un tieši sākumskolas vecums ir tas, kad bērni patiesi aizraujas un darbina savu fantāziju, lai ar mazajiem klucīšiem uzburtu brīnumainas lietas. 7–12 gadus veciem bērniem ir jau ļoti labas prasmes konstruktora lietošanā, tāpēc droši var dāvināt jau sarežģītākus komplektus.

Sporta inventārs
Pirmajās klasēs bērni ir ļoti kustīgi, viņiem ir daudz enerģijas. Tas ir lielisks vecums, lai palīdzētu bērnam veidot tuvas attiecības ar sportu. Tāpēc sporta inventārs būs labas dāvanas, ko izvēlēties sākumskolas vecuma bērniem. Futbola vai basketbola bumba, skrituļslidas, velosipēds, badmintona komplekts utt. – varat piemeklēt kaut ko katram bērnam piemērotu.

Batutu parka "Jump Space" apmeklējums


Varat arī uzdāvināt bērnam kārtīgu izklaidi batutu parkā "Jump Space". Batuti patīk visiem bērniem, tomēr ne visiem vecākiem ir iespēja tādu iegādāties, kā arī nav vietas tā novietošanai, jo ne katram ir māja ar pagalmu. Tāpēc batutu parks "Jump Space" ir lieliska alternatīva. Bērns tur varēs pēc sirds patikas izlēkāties, aktīvi pavadīt laiku. Tā ir vieta, kur labi laiku pavadīt visai ģimenei vai kopā ar vienaudžiem. Varat uzdāvināt dāvanu karti "Jump Space" apmeklējumam

Biļetes uz kino
Kino biļetes ir klasiska dāvana, kas var izglābt jebkurā situācijā, arī tad, ja nav īsti nojausmas, ko dāvināt. Uz lielajiem ekrāniem regulāri tiek rādītas lieliskas, košas un aizraujošas animācijas un bērnu filmas, kas noteikti aizraus pirmsskolas vecuma bērnus. 

Žurnāla abonements
Neskatoties uz to, ka internets ir nopietns konkurents drukātajai presei, joprojām tiek izdoti daudzi interesanti žurnāli skolas vecuma bērniem. Tajos var atrast gan izklaidējošu, gan izglītojošu informāciju, kā arī tas ir lielisks laika kavēklis gan skolā, gan mājās. Tāpēc dāvanai varat izvēlēties kāda žurnāla abonementu, piemēram, "Ilustrētā Junioriem", "Avene", "Avenīte", "Pūcīte" un citi.

Ko ņemt vērā, izvēloties dāvanu
Protams, ka, izvēloties dāvanu, vienmēr ir jāņem vērā katra bērna raksturs, intereses un hobiji. Noderīgi būs pakonsultēties ar bērna vecākiem, kā arī uzzināt, kas bērnam mājās jau ir, lai nav tā, ka uzdāvināt identisku lietu, kāda viņam jau ir. 

Tāpat arī jāsamēro dāvanas cena. Dārgas dāvanas dāvināt vajadzētu tikai saviem bērniem vai krustbērniem. Ja gādājat dāvanu bērna skolas biedram vai draugu ģimenes bērnam, tad dāvanas vērtībai vajadzētu būt samērīgai, jo citādi saņēmēja ģimene var justies neērti un uztver par pienākumu citreiz atbildēt ar tikpat vērtīgu dāvanu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)