Banner 980x90

Izgaismota Ainažu Svētās Arsēnijas baznīca

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šogad labo darbu pieskārienu sajutusi Ainažu Svētās Arsēnijas baznīca, kuras būvniecība aizsākās 1894.gadā un 1985.gadā tika pabeigta. Ainažu baznīca bija palikusi kā pēdējā neizgaismotā baznīca Salacgrīvas novadā, tādēļ Salacgrīvas novada dome un deputāti atbalstīja daudzu iedzīvotāju priekšlikumu izgaismot arī Ainažu baznīcu, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā. 

Salacgrīvas novada domē tika atvērts ziedojumu konts Ainažu Svētās Arsēnijas baznīcai, lai Ainažu baznīca tiktu izgaismota tāpat kā visas pārējās novada baznīcas. Salacgrīvas novada dome un deputāti šai iecerei piešķīruši finansiālo atbalstu 6930,34 eiro, lai Ainažu baznīca taptu gaišāka. Gada garumā ar līdzcilvēku palīdzību tika saziedoti 1016,04 eiro.

Tapat ieceres kuratori pateicas enerģētiķim Jānim Auziņam, kurš plānoja un aprēķināja labāko risinājumu Dievnama izgaismošanai, un SIA "EIPLS" par idejas realizēšanu. 

Trešās adventes vakarā pirms baznīcas izgaismošanas ikvienu sirdi sasildīja Lielsalacas eveņģēliski luteriskās baznīcas kora "Dvēseles dziesmas" koncerts. Pasākumu ar dvēselisku vijoles spēli papildināja Mare Īstenā radot Ziemassvētku noskaņu. 

Ainažu vienīgā baznīca ir unikāla ar to, ka to apmeklē gan pareizticīgā draudze, gan luterāņu draudze. 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)