Banner 980x90

Izsludināts atklāts konkurss "Latvijas valsts mežu" mežsaimniecisko darbu veikšanai

Rīga, 16.sept., LETA. AS "Latvijas valsts meži" izsludinājusi atklātu konkursu meža stādīšanas, jaunaudžu kopšanas, agrotehniskās kopšanas un atjaunoto platību aizsardzības darbu veikšanai 2020.-2024.gadam, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Konkursā aicināti piedalīties darbu veicēji ar mežkopības darbu pieredzi vai bez tās. Piedāvājumi jāiesniedz elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 11.oktobra plkst.12.

Potenciālie darba veicēji aicināti pieteikties vienam vai vairākiem mežsaimnieciskajiem darbiem - meža stādīšanai (19 960 hektāru platībā), atjaunoto meža platību papildināšanai (2869 hektāru platībā), atjaunoto meža platību agrotehniskajai kopšanai (52 084 hektāru platībā), jaunaudžu kopšanai (49 942 hektāru platībā), atjaunoto meža platību aizsardzībai (32 155 hektāru platībā) un jauno kociņu stumbru aizsardzībai (9865 hektāru platībā).

Līgumus ar konkursa uzvarētājiem "Latvijas valsts meži" slēgs uz vienu, trim vai pieciem gadiem. Darba vietas plānotas 66 meža iecirkņos visos Latvijas reģionos.

"Latvijas valsts mežu" Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde sacīja, ka nākamajos piecos gados kopā ar sadarbības partneriem plānots veikt mežsaimnieciskos darbus 166 875 hektāru platībā, kas dod iespēju cilvēkiem no visiem Latvijas reģioniem pieteikties veicamajiem darbiem ar dažādām prasmēm un pieredzi meža darbos. Pēc viņa teiktā, dažādie darbu komplekti ļauj strādāt mežā visu gadu.

Savukārt "Latvijas valsts mežu" Mežkopības kvalitātes vadītājs Lauris Ropājs piebilda, ka mežsaimniecisko darbu piedāvājums var būt saistošs gan vīriešiem, gan sievietēm. Galvenais, lai cilvēkam būtu vēlme strādāt un profesionāli pilnveidoties. "Mums ir gandarījums, ka esam ieguvuši uzticamus un zinošus sadarbības partnerus Latvijas reģionos, kuri ik gadu piesakās mežsaimniecisko darbu veikšanai. Lielākajai daļai no tiem darbs mežā ir pastāvīgs ienākumu avots, bet citiem - iespēja gūt papildu ienākumus," viņš sacīja.

Ropājs arī pastāstīja, ka pakalpojuma sniedzējs saņem darba uzdevumu elektroniski "Latvijas valsts mežu" mobilajā lietotnē, kurā norādītas darba vietas koordinātas mežā. Pēc darba pabeigšanas un tā kvalitātes pārbaudes, atbilstoši "Latvijas valsts mežu" prasībām, sadarbības partneris saņem apmaksu.

"Latvijas valsts meži" izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)