Banner 980x90

Jurka nolicis deputāta mandātu pēc iedzīvotāju lūguma

Atbildot iedzīvotāju aicinājumam saglabāt Limbažu pagasta pārvaldes vadītāja amatu, novada domes deputāts Dainis Jurka (ZZS) lēmis nolikt deputāta mandātu, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS).

Iedzīvotāji Jurku esot personīgi lūguši saglabāt pagasta pārvaldes vadītāja amatu, jo vēlēšanās savu atbalstu izteikuši kā novērtējumu līdz šim paveiktajam esošajā amatā. Atbildot uz šādu iedzīvotāju lūgumu, Jurka deputātu mandātu nolicis un viņa vietā domē aicināta nākamā saraksta pārstāve - Limbažu novada ģimnāzijas direktore Ineta Zariņa (ZZS), pastāstīja Zemmers.

Savukārt līdzšinējais Limbažu pilsētas pārvaldes vadītājs Māris Beļaunieks (V) nolēmis pamest pārvaldes vadītāja amatu un saglabāt deputāta mandātu.

Līdz ar to aktuāls kļuvis jautājums par Limbažu pilsētas pārvaldes vadītāja amata kandidatūru, taču, kā norāda Zemmers, ar pārvaldes vadītāja meklēšanu dome nesteigsies. Patlaban pārvaldes funkcijas neesot pielāgotas esošajai situācijai un vajadzībām. "Tā ir vairāk politisks veidojums, bet vajadzētu būt saimnieciskam pilsētas komunālās saimniecības veidotājam," norādīja Zemmers.

Tādēļ sākotnēji tiks izstrādāts risinājums pārvaldes jaunajām funkcijām un atbildībai, un tikai tad meklēti darbinieki tai, atzina Zemmers.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldību deputāti vairs nevar ieņemt pašvaldības izpilddirektora vietnieka, kā arī pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja un viņa vietnieka amatus, paredz 31.janvārī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā "Par pašvaldībām".

Pašvaldības deputāts vairs nevar ieņemt amatu arī pašvaldības administrācijā, ja viņa pienākumos ir domes lēmumu projektu sagatavošana, lēmumu tiesiskuma un lietderības pārbaude, domes pieņemto lēmumu kontrole un uzraudzība.

Tāpat deputāts savu amatu nedrīkst savienot, tieši vai pastarpināti sniedzot dažādus pakalpojumus domes administrācijai.

Deputātiem ir liegts ieņemt arī valdes locekļa amatu attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrībā, kapitālsabiedrībā, kurā pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā ar citām pašvaldībām pārsniedz 50%, un kapitālsabiedrībā, kurā vienas vai vairāku pašvaldības kapitālsabiedrību daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)