Banner 980x90

Latviešu senioriem piecas medaļas un Pasaules rekords Eiropas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus

Eiropas Senioru čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus, kas norisinās no 15. līdz 17.oktobrim Tallinā, Latvijas seniori sestdien izcīnīja vairākas medaļas, jaunu Pasaules rekordu un absolūti labākā sportista titulu.

Latvijas izlasi Eiropas čempionātā pārstāv seši sportisti, no kuriem pieci vakardien devās uz sacensību startu. Sacensības bija veiksmīgas ikvienam mūsu senioram, jo uz Latviju tiks pārvestas trīs zelta medaļas, sudraba un bronzas medaļa. Senioru vecuma grupā virs 50 gadiem piedalījās Ivars Kertjānis no Liepājas Senioru sporta kluba.

Sportists svara kategorijā līdz 66 kg uzspieda 132,5 kg smago svaru stieni un izcīnīja sudraba medaļu. Nākamajā vecuma grupā virs 60 gadiem startēja trīs Latvijas izlases seniori. Zelta medaļu uz Latviju pārvedīs Aizkraukles sportists Jevgēņijs Vorobjovs, kurš piedalījās svara kategorijā līdz 59 kg. Sacensībās sportists pārspēja pārējos atlētus, uzspiežot 107,5 kg. Šajā grupā supersmagajā svara kategorijā virs 120 kg Dainis Reinholds no Aizkraukles ar uzspiestajiem 240,5 kg izcīnīja zelta medaļu un uzstādīja jaunu Pasaules rekordu. D.Reinholds no otrās vietas ieguvēja atrāvās ar 48 kg pārsvaru. D.Reinholds izcīnīja ne tikai zeltu savā svara kategorijā, bet arī kļuva par otro absolūti spēcīgāko senioru visā vecuma grupā virs 60 gadiem.

bsolūti labākos sportistus grupā nosaka Vilksa punkti, ņemot vērā sportista personīgo svaru un paceltos kilogramus. Starp senioriem virs 60 gadiem Jānis Lasmanis no Jelgavas kluba "Apolons" pievienojās medaļniekiem ar izcīnīto bronzu svara kategorijā līdz 83 kg. Sportists sacensībās uzspieda 160 kg smago svaru stieni. Latvijas izlases vecākais seniors grupā virs 70 gadiem Valdis Alksnītis no Jēkabpils sporta centra kļuva par zelta medaļnieku ar uzspiestajiem 180 kg. Sacensību noslēdzošajā dienā, 17. oktobrī, sīvā konkurencē starp senioriem virs 40 gadiem par godalgotu vietu cīnījās Rīgas komandas "Vikings PL" sportists Aleksejs Agadžanjans. Sacensībās A.Agadžanjanam visi trīs piegājieni bija veiksmīgi un rezultātā uzspiesti pat 265 kg. Sportista sniegums ļāva ierindoties 7.vietā starp spēcīgākajiem senioriem svara kategorijā līdz 120 kg.

Sacensību rezultāti pieejami: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_m.htm Latvijas izlase uz Eiropas Senioru čempionātu Tallinā devās kopā ar Latvijas Pauerliftinga federācijas galveno treneri Juriju Ivaņušinu un Starptautiskās klases tiesnesi Raivo Lapiņu.

nformāciju sagatavoja: Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
ww.sp.lv, www.powerliftings.lv e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)