Banner 980x90

Latvijā uz teju visiem grants autoceļiem atcelti transporta masas ierobežojumi

Rīga, 23.apr., LETA. Latvijā sausā laika ietekmē uz grants autoceļiem ir beidzies šķīdoņa periods un tie atguvuši nestspēju, tāpēc ir atcelti teju visi transporta masas ierobežojumi uz grants autoceļiem, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Vienlaikus kompānijā atzīmēja, ka ilgstošā sausuma perioda dēļ grants autoceļi pastiprināti put un uz tiem var būt pasliktināta redzamība.

Lai iespēju robežās uzlabotu dzīves apstākļus tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo grants autoceļu tuvumā, "Latvijas autoceļu uzturētājs" atsevišķās vietās veic atputekļošanu ar kalcija hlorīdu - ceļa posmu greiderē un tad kalcija hlorīda pārslas tiek vienmērīgi izkaisītas uz ceļa virsmas. Ja mitrums grants segumā ir nepietiekams, pirms kaisīšanas ceļš tiek arī laistīts.

Ņemot vērā nepietiekamo finansējumu, šāda atputekļošana tiek veikta tikai atsevišķās vietās. Šogad to ir paredzēts veikt uz 137 kilometriem grants autoceļu, kamēr pērn atputekļošana ar kalcija hlorīdu tika veikta uz 133 kilometriem, bet 2017. un 2016.gados attiecīgi uz 87 kilometriem un 72 kilometriem grants autoceļu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šķīdoņa dēļ 920 ceļu posmos visā valsts teritorijā bija ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tika liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Visvairāk masas ierobežojumu bija Cēsu apkārtnē - 114 posmos, Jēkabpils apkārtnē - 61 posmā, Valmieras apkārtnē - 57 posmos, Alūksnes apkārtnē - 52 posmos, un Madonas, Dagdas un Ludzas apkārtnē - pa 48 posmiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)