Banner 980x90

"Latvijas Mazpulki" arī Limbažu sākumskolā

Limbažu sākumskolas kolektīvs ļoti aktīvi domā, kā skolas dzīvi veidot interesantāku un radošāku, lai bērni varētu attīstīt savus talantus. Skolā mācās daudz skolēnu, kuri dzied, dejo, sporto, taču ir arī skolēni, kuri vēlas apgūt dažādas praktiskas lietas. Tādēļ skolas kolektīvs nolēma, ka "Mazpulki" ir iespēja apvienot tieši šādus bērnus.

Kā informē Limbažu sākumskolas mazpulka vadītāja Ilze Vērdiņa, ideja par pievienošanos biedrībai "Latvijas Mazpulki" dzima jau 2014.gada vasarā, kad tuvāk bija iespēja iepazīties ar šīs organizācijas darbību Latvijā un pasaulē.

Skolas kolektīvu ļoti uzrunāja organizācijas vērtības:
* Pirmā vērtība- labi padarīts darbs.
* Otrā vērtība- izpratne par demokrātiju.
* Trešā vērtība- latviskums un valstiska pašapziņa.
* Ceturtā vērtība- sakopti Latvijas lauki.

Ar šo ideju tika iepazīstināta arī skolas padome, ideja saņēma tās atbalstu un mazpulki Limbažu sākumskolā sāka darboties.

"Esam priecīgi un gandarīti, ka 2014.gada 12.decembrī saņēmām reģistrācijas apliecību kā "Limbažu sākumskolas mazpulks" ar atjaunoto reģistrācijas numuru 312, jo pirmajos Latvijas neatkarības laikos Limbažos jau ir darbojusies šāda organizācija," norāda Vērdiņa.

"Mazpulciņā", kā to mīļi nodēvējuši paši bērni, interesenti sanāk kopā divas reizes nedēļā. Plāno turpmāko darbu, kopā pavada brīvo laiku. Jau mazpulka dalībnieki paguvuši gatavot apsveikuma kartiņas, kuras veiksmīgi tika tirgotas Mārtiņdienas tirgū, cept piparkūkas, mācīties tās rotāt, gatavot svečturīšus, kurus dāvināja vecajiem ļaudīm.

"Esam mācījušies pat putru izvārīt! Daži zēni mēģināja nodarboties ar puķkopību (tas gan vēl jāmācās, jo īsti labi nesanāca). Bērni darbojas paši, reizēm viņus ar padomu atbalsta skolotāja vai kāds cits pieaugušais (paldies Emīlijas māmiņai), tāpēc skolēnu prieks par padarīto ir īpašs," atklāj Vērdiņa.

Kopā darbojoties un dzerot tēju tiek pārrunātas skolas veiksmes un neveiksmes, savstarpējās attiecības, dažādas aktualitātes. Tagad organizācija gatavojas iesaistīties "Latvijas Mazpulka" projektos, domā par saviem individuālajiem projektiem, kurus pieteikt un izstrādāt līdz nākamajam mācību gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)