Banner 980x90

Latvijas skolēnu zinātniskajā konferencē ar godalgotām vietām apbalvoti Limbažu skolēnu darbi

Foto: Twitter.com/ Gunta Lāce
Foto: Twitter.com/ Gunta Lāce
No piektdienas, 22.aprīļa līdz svētdienai, 24.aprīlim Rīgā, Latvijas Universitātē, Latvijas Mākslas akadēmijā, Latvijas Kultūras akadēmijā, Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē norisinājās Latvijas 40.skolēnu zinātniskā konference, kurā ar godalgotām vietām apbalvots 21 Vidzemes reģiona skolēnu darbs.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Vidzemes Augstskolas Mūžizglītības projektu vadītāja Agnese Špūle, augstāko novērtējumu un I.pakāpes diplomu saņēma Valmieras Valsts ģimnāzijas un Limbažu novada ģimnāzijas 10.klases skolnieces Rūta Ozoliņa un Vanda Šnore par kopīgi izstrādāto darbu "Akadēmiskais negodīgums Limbažu novada ģimnāzijā un Valmieras Valsts ģimnāzijā". Darba vadītāja - Gunta Lāce. 

Savukārt III.pakāpes diplomu saņēma Limbažu 3.vidusskolas 12.klases skolniece Elizabete Krista Rebaine  par darbu "Kolorektālā vēža skrīningdiagnostikas  pacientu līdzestība Limbažu pilsētā". Darba vadītāja - Vija Kalvišķe.

Tāpat augstāko novērtējumu saņēma Toms Kārlis Bušmanis (Valmieras Viestura vidusskolas 12.klases skolēns par darbu "Goda un cieņas aizskāruma un vārda brīvības normu norobežošana masu medijos", darba vadītājs: Māris Bušmanis), Kristofers Konovalovs (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns par darbu "Augšzemnieku dialekta Viļakas izloksnes manā dzimtā", darba vadītāja: Ieva Radzobe), Katrīna Veitnere (Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece par darbu "Vara Andra Kolberga un Gundegas Repšes literārajās  dienasgrāmatās", darba vadītāja: Elita Rozīte), Edvards Putniņš (Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12.klases skolēns par darbu "Glikozes līmeņa asinīs izvērtējums18-19-gadīgiem Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas jauniešiem", darba vadītāja: Eva Pētersone), kā arī Dana Sproģe un Reičela Adele Bišere (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieces par kopīgi izstrādāto darbu "Invazīvā Kanādas zeltslotiņa Solidago Canandensis Cēsu pilsētas apkārtnē", darba vadītāja: Inguna Gaile).

Ar II.pakāpes diplomu apbalvots Reinis Liepiņš (Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns par darbu "Magnija ietekme uz redīsu attīstību", darba vadītājs: Aldis Andermanis), Lana Burdeiko un Anna Skrastiņa (Valmieras Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieces par kopīgi izstrādāto darbu "Fosfors un tā savienojumi Valmieras apkārtnes upēs", darba vadītāja: Aija Antone),  Karīna Davletšina (Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 11.klases skolniece par darbu "Своеобразность публицистического стиля в женских  журналах "Лилит" и "Люблю", darba vadītāja: Astra Pacēviča), Tīna Žmuida (Gulbenes vidusskolas 11.klases skolniece par darbu "Latvijas Republikas Valsts prezidentu svētku runu loģiskā analīze", darba vadītāja: Iveta Zvaigzne), Kalvis Kaļva (Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns par darbu "Jāņa Endeles ieguldījums izcilības veicināšanā Latvijas izglītībā", darba vadītāja: Dace Eglīte), Anete Luīze Drevinska un Marija Elizabete Rasmane (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieces par kopīgi izstrādāto darbu "Apreibinošo vielu lietošanas attēlojuma salīdzinājums Holivudas jauniešu filmās 1980.-1985. un 2010.-2015. gados un tā ietekme uz mūsdienu jauniešiem", darba vadītāja: Solveiga Upīte).

III.pakāpes diplomu tāpat saņēma Sindija Kalnupe un Līna Krafte (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieces par kopīgi izstrādāto darbu "Merčendaizings Cēsu veikalos", darba vadītāja: Inga Ozola), Linda Blūma un Agnese Čakare (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieces par kopīgi izstrādāto darbu "Parabēnu saturs zobu pastās", darba vadītāja: Sarmīte Dreijalte), Agnese Anna Pastare (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece par darbu "Dabiskās augu valsts krāsvielas un to īpašības", darba vadītāja: Sarmīte Dreijalte), Lāsma Brauķe un Jānis Eliāss Valdemārs  (Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12.klases skolēni par kopīgi izstrādāto darbu "Kārļa Eliāsa nepubliskotais epistulārais  mantojums XX gs. latviešu literatūras vēstures kontekstā", darba vadītājs: Māris Bušmanis), Kristiāna Līva Sokolova (Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece par darbu "Individuāli  jaundarinājumi žurnālā "Ir", darba vadītāja: Elita Rozīte), Lauma Zariņa (Madonas Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece par darbu "Fanstāstu attīstības nepieciešamība un iespējas Latvijā", darba vadītāja: Ārija Fārte), Deniss Agurjanovs (Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns par darbu "Ergonomiskās datorpeles formas izveide", darba vadītājs: Gundars Miezītis ), kā arī Zane Gaiķe (Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns par darbu "Purvaina apvidus reljefa ietekme uz autoceļa  P32 Augšlīgatne – Skrīveri ilgizmantojamību", darba vadītāja: Inguna Gaile).

Svētdien, 24.aprīlī - konferences noslēguma plenārsēdē – uzstāties ar referātu virzīts viens zinātniskā darba autors no katras zinātnes sekcijas. No Vidzemes reģiona plenārsēdē uzstājās Toms Kārlis Bušmanis (Tieslietu sekcija), Vanda Šnore un Rūta Ozoliņa (Socioloģijas sekcija), Kristofers Konovalovs (Latviešu valodniecības sekcija), Katrīna Veitnere (Filozofijas sekcija) un Elizabete Krista Rebaine (Veselības zinātnes sekcija).

Konferences atklāšanas plenārsēdē pasniegtas Izglītības un zinātnes ministrijas pateicības pedagogiem. Par nozīmīgu ieguldījumu skolēnu pētniecisko darbu vadīšanā, sagatavojot Latvijas skolēnu zinātniskajai konferencei, pateicību saņēma trīs Vidzemes reģiona skolu pedagogi – Māris Bušmanis (Valmieras Pārgaujas ģimnāzija), Sarmīte Dreijalte (Cēsu Valsts ģimnāzija) un Gunta Lāce (Limbažu novada ģimnāzija).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)