Banner 980x90

Lillas Lavender lavandu svētkos būs apskatāmi vides mākslas objekti "Facebox"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Māksliniece Agnese Melbārde, aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska apvienojušās jaunā vides mākslas objektā "Facebox". Pirmā apskate paredzēta sestdien, 16.jūlijā un svētdien, 17.jūlijā Lillas Lavender lavandu svētkos. 

"Facebox" ir vides mākslas objekti, ko veido mākslinieces Agneses Melbārdes neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas, kas eksponētas īpaši veidotos Faceboxos (2 metru augstumā un 1,6 m platumā). 

Gleznu autore Agnese Melbārde stāsta: "Ekspozīcija ir veidota kā četru plakņu glezna, kas skatītāju apņem ar savu informāciju, reizē ierāmējot un reizē ļaujot izceļot ārpus. Gleznas gaismotas ar speciālām neona lampām, liekot mainīt skatītāju acij tik pierasto skatu punktu, veidojot nosacīti citas realitātes klātbūtni un radot ilūziju par tuvplāna komunikāciju, kas patiesībā ir cita - nereāla dimensija."

Objekti apskaņoti ar Zanes Dombrovskas speciāli veidotu skaņu partitūru.

"Veidojot skaņu dizainu Agneses gleznām, es iedvesmojos no atsvešinātības un visuma tēmām. Uz robežas starp jauno dzīvību un pasaules galu, atstājot arī zināmu vietu viegli pašironiskam humoram," skaidro Dombrovska.

Šis ir jau ceturtais projekts, kura tapšanā abas mākslinieces sadarbojušās. Pirmā sadarbība notika, 2013.gadā, kad Melbārde veidoja septiņas lielformāta grafikas uz plandošiem audumiem Zanes Dombrovskas albumam un koncertprogrammai "7 Dienas", kas eksponētas kā oriģināls vizuālais noformējums Zanes dziesmām.

2014.gadā, kad Sigulda pasludināta par Rīgas – kultūras galvaspilsētas filiāli, mākslinieces veidoja pilsētvides dizaina objektus "Ieziemots* Siguldā". Tajā pašā gadā Dombrovska veidoja skaņu dizainu Agneses Melbārdes no finiera veidotajām lielizmēra instalācijām "krās_ēd_iens", kas Ar Lillas Lavender finansiālu atbalstu pirmizrādi piedzīvoja 2014.gada Lavandu svētkos. 

"Facebox" būs apskatāms Lillas Lavender lavandu svētkos 16.un 17.jūlijā Limbažu pusē, Umurgā, "Mazķītās" un 23.jūlijā Saldus pusē Lutriņos, "Kalnjaunsētās" no plkst.12.00 līdz plkst.17.00.

Projekts tapis ar Lillas Lavneder atbalstu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)