Banner 980x90

Limbažos notiks brīvdabas deju lielkoncerts "Izrakstīju goda kreklu"

Daugavpils, 7.maijs, LETA. Limbažos, Lielezera krastā, 9.jūnijā notiks "2.Danču nakts Limbažos", kurā pavasara lielākais deju lielkoncerts "Izrakstīju goda kreklu" pulcēs 100 deju kolektīvus ar vairāk nekā 2000 dejotājiem no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju SIA "Untitled" pārstāve Zaiga Barvida.

Lielkoncerta programmā ir iekļautas četru novadu etnogrāfiskās dejas, latviešu skatuvisko deju vecmeistaru darbi, pēdējo gadu jaunrades dejas, kā arī speciāli šim pasākumam radītas horeogrāfijas, - kopumā 40 dejas, kas tiks izdejotas uz astoņām dažādu līmeņu skatuvēm. Lielkoncerta virsvadītāji - Taiga Ludborža, Edgars Tabors, Valentīna Kalniņa un Dace Adviljone.

Pasākumā ar dejas, mūzikas un dainu palīdzību tiks darināts simbolisks goda krekls, izrakstot to ar latviešu rakstu zīmēm.

"Visu koncertā iekļauto deju izvēles princips ir balstīts uz horeogrāfiskās leksikas atbilstību muzikālajam materiālam, horeogrāfiskās idejas oriģinalitāti un stila izjūtu. Svarīgi, ka dejā ietvertās domas tieši vai netieši ataino latviešu tautas vērtības," stāsta "Danču nakts Limbažos" idejas autore un mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe Taiga Ludborža.

Limbažu novada domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers pauž, ka "Danču nakts Limbažos" būs šīs vasaras lielākais piedzīvojums ne tikai dejotājiem, bet arī katram reģiona iedzīvotājam.

Pirms koncerta Lielezera krastā pulcēsies Vidzemes amatu meistari, apmeklētājiem piedāvājot savus darinājumus. Šajā dienā pirms koncerta būs apskatāma arī mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas personālizstāde "Saules ceļš". Savukārt pēc koncerta paredzēta balle ar dejām līdz rīta gaismai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)