Banner 980x90

Limbažu 3.vidusskolā darbojas folkloras pulciņš

2015.gads ir skolēnu dziesmu svētku gads, kas atkal ļauj plašāk iepazīt tautisko kultūras mantojumu un gūt iespēju būt kopā dziedot, dejojot un muzicējot. Šajā mācību gadā Limbažu 3.vidusskolā papildinājās interešu pulciņu piedāvājums un skolotājas Janas Jenertes vadībā sāka darboties folkloras pulciņš.

Kā informē Limbažu 3.vidusskolas direktora vietniece Daiga Rudzīte, pulciņā darbojas 1.klašu skolēni un jau ir apguvuši pamatprogrammu, lai varētu piedalīties dažādos pasākumos.

4.marta pievakarē skolas zālē skolēnu vecāki, vecvecāki, brāļi un māsas noskatījās pirmo folkloras pulciņa koncertu. Skolēni pulciņā ir apguvuši dziedāšanas, dancošanas, muzicēšanas un stāstnieku prasmes. Laura Barkovska, Loreta Andersone, Anete Kalniņa uz kokles spēlēja tautas dziesmu melodijas Metalofonu savā priekšnesumā spēlēja Evelīna Garnovska – Sutkaite un Ella Linde.

Puiši un meitenes izspēlēja un izdejoja rotaļdejas, kuras ir jāapgūst kā noteikto repertuāru, lai piedalītos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Pasākuma noslēgumā skolēni uz rotaļām aicināja arī klātesošos skatītājus. Pulciņa dalībniekiem jau ir pieredze stāstnieku konkursā, kurā katrs ir arī ieguvis titulu Mazais stāstnieks. Tagad priekšā dancotāju un muzikantu konkurss Zvejniekciemā un novada skate.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)