Banner 980x90

Limbažu Bērnu bibliotēkā aizvadīta informatīvi radošā nodarbība "Vai TU zini, kur tie mīt?"

Foto: Ilze Dzintare, Limbažu Bērnu bibliotēkas galvenā bibliogrāfe
Foto: Ilze Dzintare, Limbažu Bērnu bibliotēkas galvenā bibliogrāfe
Trešdienas, 7.oktobra, rīta pusē Limbažu Bērnu bibliotēkā norisinājās informatīvi radošā nodarbība "Vai TU zini, kur tie mīt?".

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu Bērnu bibliotēkas galvenā bibliotekāre, lasīšanas veicināšanas pasākumu organizatore Sanda Virkstene, šis pasākums tika iesniegts "Europe Direct" informācijas centra Valmierā izsludinātajā konkursā "Eiropa pasaulē" un saņēma līdzfinansējumu pasākuma rīkošanai.

Šī pasākuma mērķis bija ar aktīvām un interesantām nodarbēm iepazīstināt bērnus ar Eiropas Savienību caur tās bagāto dzīvnieku pasauli; mācīt kādi dzīvnieki savvaļā dzīvo Latvijā un citās Eiropas valstīs; informēt par aizsargājamiem dzīvniekiem un kāpēc šie dzīvnieki ir aizsargājami; stāstīt kā pareizi rūpēties par saviem mājdzīvniekiem un kāpēc savvaļas dzīvniekiem mājas apstākļi nav piemēroti.

Nodarbību apmeklēja Limbažu 3.pirmsskolas izglītības iestādes "Spārīte" 3.grupiņa kopā ar audzinātājām. Nodarbības laikā bērni uzzināja par Eiropas Savienību, par tās dalībvalstīm, kā arī par dzīvniekiem, kas mīt Eiropas Savienības valstīs. Bērni uzzināja kāpēc daudzas dzīvnieku sugas ir aizsargājamas un kas rada dzīvnieku skaita un sugu samazināšanos. Lai jaunās informācijas apguve būtu interesanta, bērni varēja aplūkot informatīvo izstādi par Eiropas Savienības valstīm, katras valsts aprakstā atrodot pazīstamus grāmatu varoņus. Ar Eiropas Savienībā mītošiem dzīvniekiem bērni iepazinās literatūras izstādē, bet ar aizsargājamajiem dzīvniekiem - spēlējot spēli "Atrodi dzīvnieka vārdiņu!" un atdarinot zināmo dzīvnieku kustības un skaņas. Eiropas Savienības valstis radoši tika iepazītas ar to karogu krāsošanu.

Pēc nodarbības bērni sēdās pie kopīga kafijas galda un priecājās par atpūtu pēc tik daudz dažādu jaunumu uzzināšanas. 

Pasākums tapis ar "Europe Direct" informācijas centra Valmierā līdzfinansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)