Banner 980x90

Limbažu Galvenā bibliotēka 2017.gadu gadu sāk ar jaunām mākslas izstādēm

Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Publicitātes foto/ Foto: Limbazi.lv
Limbažu Galvenās biblliotēkas apmeklētāji no pirmdienas, 2.janvāra var skatīt novadnieces Dzintras Romanovskas darinātos rakstainos dūraiņus, kuri apskatāmi izstādē "Maigais siltums", pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā. 

Māksliniece stāsta, ka dūraiņi tapuši pēdējā gada laikā, tie ir gana tradicionāli, taču raksti kombinēti no etniskajām zīmēm. Izstādē ir apskatāmi 46 pāri dūraiņu.

Bibliotēkā skatāmas arī limbažnieka Artura Auzera lielformāta gleznas izstādē "Ziemas sapnis". Māksliniekam bijušas daudz personālizstādes, viņa gleznas atrodas privātkolekcijās Vācijā, Zviedrijā, Anglijā, Amerikā, Izraēlā u.c. Šajā izstādē apmeklētāju acis priecēs brīnišķīgi dabas skati, kas galvenokārt gleznoti pēc mākslinieka atmiņas.

Abas izstādes apskatāmas Limbažu Galvenajā bibliotēkā, Parka ielā 23 (2.stāvā).

Savukārt trešdien, 11.janvārī plkst.16.00, Limbažu Galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar žurnāla "IEVA" žurnālisti, populāru grāmatu autori Līgu Blauu.

Līga Blaua sarakstījusi grāmatas par Latvijā ievērojamām un spilgtām personībām – Viju Artmani, Džemmu Skulmi, Maiju Tabaku, Jāni Paukštello, akadēmiķi Jāni Stradiņu, Hariju Spanovski, Ainaru Virgu. Viņas grāmatās lasāmi likteņstāsti, kas autori īpaši uzrunājuši.

"Vienkāršas dzīves, spoži likteņi, traģiski pavērsieni - tik dažādi ir satikto un nesatikto cilvēku stāsti". Galvenais un vienojošais - autore mīl savu stāstu varoņus un ļauj tos ieraudzīt un iemīlēt arī lasītājiem. Noskaņu palete veidojas bagātīga. Katrs stāsts uzrunā savā neatkārtojamā veidā, kādu tam piešķir rakstītājas īpašais talants.

Žurnāla "IEVA" galvenā redaktoreInita Sila: "Līga Blaua ir profesionālas žurnālistikas zīmols. Jo žurnālista augstākais novērtējums ir, kad intervijai uzrunāta persona atzīst: "Gribu, lai mani intervē šis žurnālists." Un par Līgu tā saka. Viņa spēj atrast kopīgu valodu gan ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, gan vienkāršiem lauku ļaudīm."

Pasākums notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstītā projekta ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)