Banner 980x90

Limbažu Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma gleznu izstāde "Sudraba pilsēta zelta logos"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Limbažu Galvenajā bibliotēkā no trešdienas, 3.augusta līdz 31.augustam būs apskatāma mākslinieka Hardija Grudula gleznu izstāde "Sudraba pilsēta zelta logos", kas veltīta Limbažu pilsētai un Limbažu pilsētas 793.jubilejai, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Hardijs Gruduls (1956), kas šobrīd pieņēmis pseidonīmu "Latvāns", dzimis Liepājā, bet dzīvojis gan Durbē, gan Alūksnē, gan citviet Latvijā. Šobrīd jau vairāk kā gadu ir apmeties Liepupes pagastā, kur saimnieko bijušajā Liepupes kultūras namā.

Mākslinieks gleznošanu apguvis galvenokārt pašmācības ceļā, kopējot vecmeistarus un studējot dabu, taču nedaudz mācījies arī profesionālā līmenī - Maskavas Universitātes glezniecības un grafikas neklātienes nodaļā.

Dzīvojot Alūksnē, H.Gruduls sāka pievērsties dažādām mākslas akcijām jeb performancēm, rosinot diskusijas par dažādām sociāli politiskām problēmām. Mākslinieka darbi bijuši apskatāmi daudzās izstādēs visā Latvijā, taču šī būs pirmā izstāde pēc ilgāka pārtraukuma.

Izstādes "Sudraba pilsēta zelta logos" darbos atainota Limbažu vecpilsēta, dažās gleznās savdabīgā veidā attēlota arī Limbažu pilsētas vēsture. Izstādes darbus interesentiem būs iespēja arī iegādāties.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)