Banner 980x90

Limbažu Galvenajā bibliotēkā vērojama izstāde "Papīra maģija"

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Limbažu Galvenajā bibliotēkā visu jūniju un jūliju būs apskatāma neparasta rokdarbu izstāde "Papīra maģija" – limbažnieces Oļesjas Jefimovas no papīra pītie darbi, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Limbažu Galvenās bibliotēkas Klientu apkalpošanas centra galvenā bibliotekāre Aiga Evertovska.

Par Oļesjas skaisto vaļasprieku stāsta viņas draudzene J.Gurejeva: "Dažreiz liekas, ka rokdarbiem jau nav vietas mūsu saspringtajā dienas ritmā. Liekas, ka nav jēgas cept maizi, adīt cimdus, tamborēt jaciņas vai pīt groziņus pašiem, jo viss ir nopērkams veikalā. Bet dzīvei, kas ir sasildīta ar cilvēka roku darbu, ir cita noskaņa un īsta garša. Es esmu priecīga, ka mums blakus ir tādi cilvēki, kas atrod laiku, lai dāvinātu savas dvēseles siltumu visai pasaulei. Limbažniece Oļesja Jefimova spēj radīt fantastiskas lietas no vienkārša papīra. Bērnu kopšanas atvaļinājuma laikā viņa nesēdēja rokas klēpī salikusi, bet radoši izmantoja iespēju izgreznot apkārtējo pasauli".

Papīra pārvēršanas process par pinumu sākas ar papīra griešanu strēmelēs, no kurām tin caurulītes. Papīra caurulītes  krāso  un žāvē. No papīra caurulītēm pīts iecerētais pinums, kuru izturībai nolako.

Pinumi no papīra ir ļoti daudzveidīgi, tos var papildināt ar dekupāžu, audumu, mežģīnēm un pērlītēm atbilstoši meistara iecerei, veidojot unikālus un personalizētus darbus. Groziņi un puķu podi, lādītes un veļas kastes, svētku dekori un bērnu rotaļlietas veido mājīgu atmosfēru, veiksmīgi papildinot jebkuru interjeru.

Darinājumus var vērot Limbažu Galvenās bibliotēkas 2.stāvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)