Banner 980x90

Limbažu nākamā gada prioritāte būs izglītības iestāžu remonti

Limbažu novada nākamā gada prioritāte, līdzīgi kā šogad, būs izglītības iestāžu ēku remonti, kuriem plānots tērēt ap 150 000 eiro, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kā informēja novada izpilddirektors Ainārs Liniņš, Limbažu Mākslas skola tiks iekārtota jaunā ēkā, kuru šogad pašvaldība iegādājās izsolē. Tāpat turpinās Limbažu Galvenās bibliotēkas jaunās ēkas rekonstrukcija. Jaunās bibliotēkas telpas vēl būs jāaprīko. Patlaban plānots, ka bibliotēka tiks atvērta apmeklētājiem nākamā gada aprīlī.

Pašvaldībā skaidro, ka papildu izdevumi pašvaldībai radās valsts noteikto minimālo algas izmaiņu dēļ.

Limbažu novada pašvaldība paredzējusi 157 000 eiro, kas būs nepieciešami minimālo algu paaugstināšanai un tuvu minimālai algai esošo algu izlīdzināšanai.

Šogad noslēdzās pagaidu algoto darbu programma jeb tautā dēvētā simtslatnieku programma. Patlaban nav precīzu ziņu par tās turpināšanu, taču, pateicoties šai programmai, pašvaldībā tika veikti, piemēram, vides sakopšanas darbi. Izvērtējot nepieciešamo personāla resursu apjomu, kas nosacīti aizstās minētajā programmā nodarbinātos, nākamā gada pašvaldības budžetā paredzēti 107 000 eiro.

Nedaudz - par aptuveni 400 000 eiro - palielinājusies novada ieņēmumu daļa. Palielinājumu veido ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un dotācija no finanšu izlīdzināšanas fonda.

Lai gan projekts jau ir sagatavots, darbs pie budžeta vēl turpinās. Precīzākas ziņas par Limbažu novada budžetu būs pieejamas pēc 13.janvāra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)