Banner 980x90

Limbažu novada ģimnāzijas ilggadējs skolotājs nedrīkst turpināt darbu


Ziņai pievienots video


Akreditācijas laikā Limbažu novada ģimnāzijā atklājies, ka vēstures skolotājs ar 30 gadu pieredzi vairs nedrīkst turpināt savu darbu un viņam pašam nu jāstājas augstskolā, vēsta portāls Pietiek.com.

Kā raksta Pietiek.com, vēstures skolotājam Uldim Umulim ir padomju laiku Maskavas Augstākās komjaunatnes skolas diploms, kurš netiek atzīts ne Latvijā, ne Eiropas Savienībā. Tā kā par skolotājiem drīkst strādāt tikai personas ar augstāko pedagoģisko izglītību, lai turpinātu darbu skolā, viņam jāsāk mācības bakalaura grāda iegūšanai.

Fakts, ka padomju laikā iegūta izglītība netiek atzīta, atklājies jau pirms pāris gadiem, kad Akadēmiskās informācijas centrs atzinis, ka Maskavas komjaunatnes augstskolas diploms netiek pielīdzināts bakalaura grādam Latvijā.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča portālam Pietiek.com skaidroja, ka jau tobrīd bija jāsāk šī problēma risināt un skola nedrīkstēja turpināt darba attiecības ar skolotāju. Iespējams, ja nebūtu veikta skolas akreditācija, šis fakts netiktu pamanīts, taču Izglītības un zinātnes ministrija nedrīkst nereaģēt.

Situācijas risināšanai, Umulim ir piedāvātas augstskolas un programmas, kur skolotājs jau divu gadu laikā varēs iegūt nepieciešamos dokumentus. Kā raksta Pietiek.com, Umulis esot apliecinājis, ka jau šogad stāsies Latvijas Universitātē vēstures bakalaura grāda iegūšanai, taču šāda izglītība vienalga viņam neļautu strādāt skolā. Tādēļ IKVD piedāvājusi izvērtēt iespējas studēt Rīgas Pedagoģijas izglītības un vadības akadēmijā, Liepājas Universitātē, Rēzeknes augstskolā, vai Daugavpils Universitātē, izvēloties studiju programmu "Skolotājs" ar attiecīgu specializāciju.

Izglītības un zinātnes ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe portālam Pietiek.com norādīja, ka šis ir vienīgais šāds gadījums Latvijā.

Piedāvājam noskatīties vietnē "tvplay" publicēto LNT ziņu TOP 10, kur redzams arī sižets par skolotāju Umuli. Sižets sākas raidījuma divdesmit septītajā minūtē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)