Banner 980x90

Limbažu novada ģimnāzijas mācību vides uzlabošanā ieguldīs 3,03 miljonus eiro

Valmiera, 13.apr., LETA. Limbažu novada ģimnāzijas mācību vides uzlabošanā tuvākajos gados ieguldīs 3,03 miljonus eiro, aģentūra LETA noskaidroja Limbažu novada pašvaldībā.

No plānotajām izmaksām 1,5 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums.

Projekta "Limbažu novada ģimnāzijas mācību vides uzlabošana" laikā tiks attīstīta ģimnāzijas infrastruktūra, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Projekts ilgs no 2018. līdz 2023.gadam, skaidroja pašvaldības pārstāve Aija Kamala.

Projekta laikā jau sākta Limbažu novada ģimnāzijas telpu renovācija. Šajā gadā ģimnāzijā tiks izveidota multifunkcionāla lekciju un mācību telpa, pārbūvētas klašu telpas, iekārtoti jauni matemātikas kabineti, atjaunoti skolas gaiteņi, kāpņu segums, atjaunots sanitārais mezgls un pārbūvēti inženiertīkli. Modernizēts tiks arī informāciju un komunikāciju tīkls un aprīkojums - skolā būs ergonomiska vide, kompetenču attīstīšanai atbilstošs kabinetu iekārtojums, kabinetos, gaitenī un zālē tiks nodrošinātas prezentācijas iespējas, skolēniem būs iespēja izmantot savā mācību darbā informācijas tehnoloģijas, ko nodrošinās informātikas kabinets, mobilās datorklases, planšetes un datortīkls.

2019.gadā tiks pārbūvēta Limbažu novada ģimnāzijas dienesta viesnīca, iegādātas jaunas mēbeles un aprīkojums, atjaunoti sanitārie mezgli. Pārbūves rezultātā skolēniem būs pieejama mūsdienīga dienesta viesnīca ar divvietīgām istabām. Pēc pārbūves dienesta viesnīcā varēs mitināties 50 skolēni.

2022.gadā plānota sporta halles atjaunošana - jumta seguma atjaunošana, sienu konstrukciju nomaiņa, grīdas seguma nomaiņa, iekšējo siltumtīklu pārbūve un ventilācijas sistēmas nomaiņa.

Kā ziņots, pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori ieteikuši attīstīt Limbažu novada ģimnāziju un saskata perspektīvas piesaistīt skolēnus no Alojas, Staiceles un Liepupes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)