Banner 980x90

Limbažu sākumskolā aizvadīts erudītu konkurss "Latvju dainas"

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

Limbažu sākumskolā 21.oktobrī norisinājās erudītu konkurss "Latvju dainas", kas bija veltīts izcilā folklorista Krišjāņa Barona 180 jubilejai, pilsētas informāciajs portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Šoreiz bija izveidotas apvienotās 3., 4., 5. Un 6. klašu komandas, kurām bija jātiek galā ar septiņiem dažādiem uzdevumiem.

Dalībniekiem bija jāieraksta dainās iztrūkstošie vārdi, jāsarindo pareizi sajauktās dainu rindas, jāatbild uz dažādiem jautājumiem par Kr.Baronu, jāsacer mūsdienu dainas, kā arī tika noskaidrota komanda, kura prot visvairāk noskaitīt latviešu tautasdziesmas. Konkursu krāšņāku un muzikālu darīja LBJC kapela "Eži", kuri ne tikai dziedāja un muzicēja paši, bet iesaistīja arī visus skolēnus. Kapelas "Eži" vadītāja Sandra Budeviča novadīja arī konkursu "Dziedot dzimu, dziedot augu", kurā iedziedāja dziesmu sākumus, bet komandai bija jāprot tautasdziesma nodziedāt līdz galam. Punktus komandām palīdzēja arī pelnīt līdzjutēji. Kamēr komandas sacerēja dainas, zālē notika dziedāmo dainu "kari", kur dziedāšanā iesaistījās visa zāle.

Konkursa "Latvju dainas" 1.vietu ieguva 3.klašu komanda, kurā startēja E.Apeine (3.a), E.Gaugere (3.b), L.Vilde (3.c), L.Gertnere (3.d), 2.vieta – 5.klašu komandai (M.Ķirsis 5.c, L.Liepiņa 5.c, D.D. Visocka 5.a, A.Suhanova 5.b), 3.vieta – 6.klašu komandai (M.Ivanova 6.a, L.Ozoliņa 6.b, D.Dmitruka 6.b, A.A.Mošura 6.c) Atzinības rakstus saņēma 4.klašu komanda.

Visi klātesošie atzina, ka šis konkurss bija lieliska kopā sanākšana!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)