Banner 980x90

Limbažu teātra izrādei "Sievietes, sievietes..." būs papildizrādes

Ausekļa Limbažu teātra iestudētajai "Sievietes, sievietes..." pirmizrādei biļetes izpārdotas.

Šodien pirmizrāde Limbažu Ausekļa teātra iestudējumam - Klēras Būzas lugai "Sievietes, sievietes..." Biļetes gan uz šo, gan sestdien un svētdien paredzētajām izrādēm izpārdotas, tādēļ nākamās nedēļas nogalē noliktas vēl 3 izrādes. Iespējams, ka tādu interesi par iestudējumu izraisījušas atmiņas par to, ka savulaik "Sievietes, sievietes..." ar lieliem panākumiem tika izrādītas uz Dailes teātra skatuves. Dailēniešu izrādes veidotāji - režisore Aina Matīsa un mūzikas autors Juris Karlsons limbažniekiem atvēlēja gan savu lugas eksemplāra tekstu, gan dziesmu mūziku (to gan nolēma neizmantot) un vēl padomus lugas iestudēšanā klāt.

Limbažu teātrī ir ārkārtīgi daudz talantīgu aktrišu, - Ausekļa Limbažu teātra režisore Inta Kalniņa pamato tieši šīs lugas izvēli. Limbažnieču iestudējums stāsta par sieviešu vājībām, kaislībām, raksturiem, to, kādā veidā viņas mēģina sasniegt savus mērķus. - Izrāde ir ironisks skats uz tām lietām, ko dara sieviete. Jā, tāda pat klaja sievietes preparēšana jau uz ņirgāšanās robežas. Skatītājiem patīk sevi atpazīt filmā, izrādē un, manuprāt, katra sieviete šajā lugā varēs ieraudzīt ja nu ne gluži sevi, tad cilvēkus, ko savā dzīvē sastapusi. Esmu pārliecināta, ka kopības sajūtas zālē netrūks, - rezumē režisore. Viņa uzskata, ka gadi lugai nav šķērslis, jo nekas jau dižs pa 80 gadiem, kopš luga uzrakstīta, nav mainījies - pusmūža vīrieši meklē iespēju spoguļoties jaunu meiteņu acīs un otrādi.

Aktrisēm esmu uzstādījusi lielus uzdevumus - uz skatuves nav tehnisku lietu, aiz kurām aizslēpties. Spēlē tikai rokas, acis, augums. Tas man visvairāk patīk un, šķiet, ka pašām lomu atveidotajām arī, - teic I. Kalniņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)