Banner 980x90

Limbažu ugunsdzēsējiem glābējiem - jauna un moderna autocisterna

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Limbažu daļa tikusi pie jaunas ugunsdzēsības autocisternas IVECO Magirus TLF 3000, kura ir pilnībā aprīkota ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm un jau tuvākajā laikā dosies uz izsaukumiem Limbažu pusē, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē Sandra Vējiņa.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš norāda: "Ir liels gandarījums, ka tehnikas atjaunošana notiek plānveidīgi un arī šogad kolēģi ne tikai Alūksnē un Limbažos, bet arī Madonā iegūs jaunas un modernas autocisternas. Attīstība notiek, tomēr ir jārēķinās, ka joprojām būs daļas un posteņi, kuros brauksim ar mūsu uzticamajiem ZIL. Bet arī tas nav slikti, jo sniedz iespēju mums salīdzināt un saprast, kādas pozitīvas pārmaiņas VUGD  ir piedzīvojis dažu pēdējo gadu laikā."

Savukārt VUGD VRB Limbažu daļas komandieris Arnis Banders atzīst, ka "šobrīd vēl apgūstam tehniskās nianses, kuras ir būtiski zināt, kad dodamies uz izsaukumiem, taču ikviens Limbažu ugunsdzēsējs glābējs nu ir priecīgs, ka pats varēs strādāt ar tik jaunu un modernu autocisternu, ne tikai priecāties par kolēģiem citās daļās". 

Šobrīd VUGD rīcībā esošais tehniskais nodrošinājums joprojām ir nepietiekams, jo no 338 ugunsdzēsībai un glābšanas darbiem paredzētajiem transportlīdzekļiem lielākā daļa ir vecāki par 20 gadiem un 46% no tiem ir uz ZIL, GAZ un KAMAZ bāzes. Lai uzlabotu šo situāciju, Ministru kabinets piešķīra vairāk kā 36 milj.eiro VUGD autotehnikas iegādei, kur šo līdzekļu ietvaros plānots iegādāties vairāk kā 80 jaunos specializēts transportlīdzekļus, kā arī papildus plānots transportlīdzekļus iegādāties Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu ietvaros.

Vidzemes reģiona brigāde pagājušā gadā tika pie divām jaunām autokāpnēm un divām jaunām autocisternām un šobrīd ikviens ugunsdzēsējs Cēsu, Gulbenes Alūksnes un Limbažu daļās novērtē iespēju braukt ar jaunām automašīnām. Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām. 

Saņemot jaunos ugunsdzēsības transportlīdzekļus, situācija ne tikai Vidzemē, bet visā Latvijā tiek jūtami uzlabota, jo tos automobiļus, kurus nomainīs jaunās automašīnas un, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām. Līdz ar to, gandrīz visās struktūrvienībās līdz 2018.gada beigām plānota automobiļu nomaiņa uz jauniem vai jaunākiem specializētajiem automobiļiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)