Banner 980x90

Mainīgo laika apstākļu dēļ grants ceļi daudzviet Vidzemē ir grūti izbraucami

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Mainīgo laika apstākļu dēļ grants autoceļi Vidzemē, Latgalē un Zemgalē ir apledojuši un slideni, bet vietām valstī tie ir pārmitrināti un zaudējuši savu nestspēju, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļa un Satiksmes informācijas centrs.

Grants ceļi ziemā tiek uzturēti, kaisot piebraukta sniega kārtu, taču lietus un atkušņa laikā šāda uzturēšana ir maz efektīva, jo smilts tiek noskalota.

Tāpat atkušņa laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti, ceļi zaudē savu nestspēju. Kamēr grants ceļš nav apžuvis, bedrīšu un risu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu greiderē tikai tad, kad segums ir apžuvis.

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka trešdien, 22.decembrī braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Tāpat autobraucēji aicināti informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem jautājumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)