Banner 980x90

Metāla kāpnes un sastatnes – neaizstājams palīgs mājsaimniecībā un remontdarbos

Gan mājās, gan dārzā bieži vien rodas situācijas, kurās pietrūkst vien pāris centimetri, lai kaut ko aizsniegtu. Tieši tādēļ saliekamās kāpnes un sastatnes ir viens no nepieciešamākajiem sadzīves priekšmetiem, kam jābūt ikvienā mājoklī. Bieži vien šādās reizēs aprobežojas ar pakāpšanos uz ķeblīša, kas nav nedz ērti, nedz droši. Izvēloties piemērotākās kāpnes, jāņem vērā tas, kādam uzdevumam tās galvenokārt tiks paredzētas.

Vienkāršiem mājas darbiem noderēs četru pakāpienu alumīnija kāpnes. Tādām noteikti jābūt ikvienās mājās. Izmantojot šādas trepes, būs viegli piekļūt skapju augšām, nomainīt spuldzīti vai nolasīt ķiršus dārzā. Tās ir kompaktas un vieglas, tādēļ tās varēs izmantot visi mājinieki. Pārsvarā visas kāpnes ražo no alumīnija – šis materiāls ir viegls, bet izturīgs.

Lielākajai daļai metāla kāpņu ir platforma, kas ļauj gan komfortabli uz tām nostāties, gan arī parocīgi novietot darbarīkus.
Pastāv arī multifunkcionālās kāpnes – to augstums var sasniegt pat 8 metrus, ļaujot piekļūt līdz pat mājas jumtam, turklāt tās ietver sevī vairākas funkcijas. Tās var izmantot gan kā divpusējās, gan pieslienamās trepes, gan arī kā platformu. Multifunkcionālajām kāpnēm parasti norāda to moduļu skaitu – šie moduļi ļauj tās transformēt dažādās pozīcijās.

Multifunkcionālās trepes ar platformu būs ideāls palīgs ilgstošos remontdarbos, piemēram, sienu krāsošanas gadījumā. Pa platformu būs viegli pārvietoties, uz tās var salikt otas un krāsas, kā arī iespējams apsēsties atelpas brīžos.

Kas noteikti jāievēro, izmantojot saliekamās kāpnes? Vispirms jāpārliecinās, ka tās ir novietotas uz stabilas pamatnes. Tās nedrīkst pārslogot un trepes vienmēr jāuztur darba kārtībā – tīras un sausas.

Darbiem, kas jāveic mājas ārpusē, vispiemērotākās būs pieslienamās kāpnes. Tās pieslien pie mājas sienas, un ļauj sasniegt augstākas vietas, sākot no aptuveni 5 metru augstuma. Tādi iespējams, piemēram, labot nelielus  fasādes defektus. Ja ir paredzēts veikt darbu, kas prasīs vairāk laika un pūļu, vislabākais variants būs sastatnes. Tās var sasniegt gandrīz 5 metru augstumu, tādā veidā ļaujot paveikt visdažākos fasādes remontdarbus. Sastatņu sistēma ir viegli montējama un konfigurējama.

Drošības apsvērumu dēļ nav ieteicams lietot sastastnes stiprā vējā, kā arī nedrīkst pārslogot sastatņu klāju, novietojot pārāk daudz materiālu un darbarīku.

Kāpņu un sastatņu izvēle ir atkarīga no veicamā darba, darba veikšanas augstuma un specifikas. Piemērotāko rīku izvēlē tev palīdzēs internetveikala shopo.lv speciālisti!

Uzzini vairāk:
https://www.shopo.lv
+371 2330 7777
info@shopo.lv

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)