Banner 980x90

Otrs populārākais saraksts Limbažu domes vēlēšanās necer panākt mēra nomaiņu

Valmiera, 7.jūn., LETA. Lai arī esošā Limbažu mēra Didža Zemmera vadītais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksts vēlēšanās nav ieguvis absolūto vairākumu, viņu tuvākie sekotāji - Jaunā konservatīvā partija (JKP) - necer mēru gāzt no amata un izveidot valdošo koalīciju savā vadībā.

"Demokrātijas normālā izpratnē" būtu tikai pareizi ņemt vērā vēlētāju balsis un sastrādāties ar ZZS, aģentūrai LETA teica JKP deputāts Māris Beļaunieks. Viņš gan atzina, ka JKP no ZZS līdz šim nav saņēmusi uzaicinājumu sadarboties Limbažu novada domē, turklāt Zemmers iepriekš ir izteicies, ja JKP grasās atstāt opozīcijā, jo viņu aizvainojusi šīs partijas retorika priekšvēlēšanu laikā.

Beļaunieks lēsa, ka JKP iespējas pārņemt varu pašvaldībā ir mazas, ņemot vērā, ka ZZS jau ir apvienojusies ar Vidzemes partiju, tādējādi nodrošinot sev astoņus no domes 15 krēsliem. Pārējām domē ievēlētajām partijām - "Reģionu aliansei", "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "KPV LV" un "Vienotība" - katrai ir pa vienam deputātu mandātam, kas kopā ar JKP trīs deputātu vietām veidotu tikai septiņus mandātus, kas nav pietiekami Zemmera nomaiņai.

Piektdien JKP pārstāvji pulcēsies un spriedīs, kā tālāk strādāt pašvaldībā, pavēstīja Beļaunieks.

LETA jau vēstīja, ka Limbažu novada domes priekšsēdētājs Zemmers nolēmis nākamajā sasaukumā sastrādāties ar "Vidzemes partiju" un kā ticamākos opozicionārus nosauca JKP, ko esot viņa acīs esot iezīmēs priekšvēlēšanu laiks, jo no šīs partijas puses esot izskanējuši "pārmetumi, puspatiesības un aizvainojumi".

Zemmera vadītais ZZS saraksts vēlēšanās ir ieguvis 39,54% balsu un sešus no 15 deputātu mandātiem. Salīdzinoši iepriekšējās vēlēšanās partija saņēma 28,33% balsu un ieguva četras deputātu vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)