Banner 980x90

Pēc vienošanās ar pašvaldību, Salacgrīvas vidusskolas direktors atstāj darbu

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Pirmdiena, 25.aprīlis bija pēdējā Salacgrīvas vidusskolas direktora Eduarda Ādmīdiņa darba diena skolā. 20.aprīlī skolas direktors un novada domes priekšsēdētājs parakstīja vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvldībā. 

Lai neizplatītos neobjektīva informācija novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs informēja: "Vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu direktoram piedāvāja pašvaldība, jo konstatēti vairāki pārkāpumi. Bija sūdzības no bērnu tiesību inspekcijas un vecākiem, kā arī iesniegumi no pedagogiem. Direktoram izteikti arī divi rājieni. Lai saprastu, kas notiek skolā, notika anonīma pedagogu anketēšana, kuras rezultāti parādīja, ka kolektīvā ir lielas problēmas. Nevēlos mazgāt netīro veļu. Skolā ir jānotiek normālam mācību procesam, jo ir mācību gada beigas un tūlīt būs eksāmenu laiks."

Pēc sarunām ar skolas direktoru pašvaldības vadītājs secināja, ka iniciatīva pārmaiņām no direktora puses nav bijusi, tāpēc izteikts priekšlikums par darba attiecību pārtraukšanu. No piedāvājuma turpināt darbu skolā kā pedagogam direktors atteicies.

Pašvaldības vadītājs vairākkārt ir ticies ar pedagogiem, lai pārrunātu radušos situāciju un runātu par nākotnes plāniem.

"Skolā ir un būs vajadzīgi jaunie un pieredzes bagāti pedagogi",  uzsvēra Dagnis Straubergs, "aicinu skolotājus mierīgi turpināt darbu, jo svarīgākais šobrīd ir skolēns un mācību process, īpaši mācību gada beigās."

Skolas darbu līdz mācību gada beigām vadīs direktora pienākumu izpildītājs, bet vasarā izsludināts atklāts konkurss uz Salacgrīvas vidusskolas direktora amata vietu. Pirms to darīt novada domes priekšsēdētājs tiksies ar pedagogiem, lai apspriestos, kādam, viņuprāt, jābūt jaunajam skolas direktoram.

Straubergs uzskata, ka jaunajam direktoram nebūs viegli: "Būs jāatrod labs kontakts ar visu kolektīvu, jārada saprotama atalgojuma sistēma, jāuzlabo attiecības ar vecākiem un skolēniem. Viens no viņa svarīgākajiem jautājumiem būs kā pacelt sekmju līmeni skolā. Esmu pārliecināts – jaunais mācību gads sāksies ar jaunu Salacgrīvas vidusskolas direktoru un jaunām, brīnišķīgām cerībām."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)