Banner 980x90

Pērn par 44% sarucis "Brīvā viļņa" apgrozījums

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv

Zivju pārstrādes uzņēmuma AS "Brīvais vilnis" apgrozījums pērn pārsniedza septiņus miljonus eiro, kas ir par 44% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 12,77 miljonus eiro, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmums šogad plāno līdzīgu apgrozījumu kā pērn.

Pagājušajā gadā "Brīvais vilnis" eksportējis 20 tonnas konservu uz Ķīnu, bet šogad tiek prognozēts palielināt apjomus, uz Ķīnu eksportējot 150 līdz 200 tonnas.

Uzņēmums pērn strādājis pie jaunu tirgu apguves, vērtējot Āfrikas kontinenta tirgu. Pērn sāktas pārrunas par sadarbību ar Ēģipti un Senegālu. "Brīvais vilnis" ar interesi raugās uz Dienvidāfriku.

Jau vēstīts, ka uzņēmums pērn decembrī no darba atlaida ap 300 darbinieku, taču šī gada janvāra beigās plāno atpakaļ pieņemt pusi no atlaistajiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Rūpnīca strādā tikai atbilstoši tam, kāds ir pasūtījums. Līdz decembra sākumam tika saražots pietiekami daudz produkcijas, bet janvāra beigās ražošana tiks atsākta.

"Brīvais vilnis" 2014.gadā strādāja ar 12,77 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% kritums salīdzinājumā ar 14,09 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā samazinājusies līdz 257 010 eiro salīdzinājumā ar 621 937 eiro iepriekšējā gadā.

Jau vēstīts, ka 2014.gada decembrī par "Brīvā viļņa" 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA "Baltic Finance&Capital", kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma - SIA "Brīvais vilnis Company", liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

2013.gada 6.februārī AS "Brīvais vilnis" līdzīpašnieku SIA "A Corporation", kam pieder 40,9% uzņēmuma akciju, iegādājies Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs. Līdz ar "A Corporation" pamatkapitāla iegūšanu Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder vairāk par 50% jeb 90,85% no balsstiesībām "Brīvajā vilnī".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)