Banner 980x90

Piecas tējas, kas sadedzina liekās kalorijas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Mēs visas zinām, ka tējas ir labas, to dzeršana – ieteicama. Un tomēr, katrai tējai ir savas stiprās īpašības – viena palīdz pret saaukstēšanos, cita spēcīgi attīra organismu, cita dod enerģiju, un ir arī tādas, kas palīdz sadedzināt liekos tauciņus! Izklausās lieliski, vai ne? Piedāvājam ieskatu tajās piecās tējās, kas pazīstamas visā pasaulē, un, kuru ietekmi uz tauciņu dedzināšanu centušies pētīt un šķetināt arī zinātnieki.

Baltā tēja. Zinātniskajā pētījumā, kas publicēts žurnālā "Nutrition&Metabolism" ir noskaidrots, ka baltā tēja satur spēcīgus antioksidantus, tās galvenais devums, attiecībā uz svara samazināšanu, ir spēja ievērojami paātrināt vielmaiņu, līdz ar to palīdzot ātrāk sašķelt liekos tauciņus, izvadīt tos no organisma un aizkavēt jaunu uzkrāšanos.

Bārbeļu ogu tēja. Ķīnas zinātnieki ir atklājuši, ka bārbeļu ogu tēja spēj labvēlīgi ietekmēt tauku šūnas, neļaujot tām pārāk izplesties, līdz ar to neļaujot pārāk strauji pieņemties svarā. Bārbeles arī palīdz palielināt enerģijas patēriņu organismā. 

Pu - Ehr tēja. Īpaša melnā tēja, tradicionāli nāk no Ķīnas. Iedarbojas visvairāk tieši uz vēdera tauciņiem. Ķīnas pētnieki ir noskaidrojuši, ka šīs tējas dzeršana visieteicamākā ir tieši no rīta, piemēram, kafijas vietā, jo tā palīdz paātrināt vielmaiņu un enerģijas patēriņu, līdz ar to, dienā uzņemtās uzturvielas vairāk tiks izmantotas enerģijas ieguvē, nevis uzkrātas liekajos tauciņos.

Oolong tēja. Oolong (oolung, woolung) ir pusfermentēta zaļā tēja, kas klasificējas starp zaļo un melno tēju. Ļoti populāra Ķīnā. Palīdz sadedzināt liekos tauciņus. Tā ir bagāta ar antioksidantiem, labvēlīgi ietekmē gremošanu, palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs. Arī paātrina vielmaiņu un uzlabo organisma spēju sašķelt liekos tauciņus. Ķīnā veiktā 6 nedēļu pētījumā pierādīts, ka regulāri lietojot uzturā šo tēju, svara zaudēšana ir rezultatīvāka, kā tad, ja tēja netiek lietota.

Rooibos tēja. To iegūst Dienvidāfrikā no tā dēvētā "Sarkanā krūma". Tā tiek uzskatīta par dabīgu tauku dedzinātāju. Saskaņā ar Dienvidāfrikas pētnieku rezultātiem, ir aprēķināts, ka šajā tējā esošās bioloģiski aktīvās vielas nomāc jaunu tauku šūnu veidošanos līdz pat 22%. Dzerot šo tēju tiek veicināta arī vielmaiņa.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)