Banner 980x90

Plīts virsma – katras virtuves maģijas centrs

Foto: Freerangestock.com / Chance Agrella
Foto: Freerangestock.com / Chance Agrella
Karstas pankūkas ar kraukšķīgu maliņu, sulīgas kotletes, pufīga omlete. Izklausās pēc alķīmijas, kas liek siekalām saskriet mutē. Bet – virtuves maģijā burvju nūjiņas vietā ir plīts virsmas, kur notiek brīnumainās pārvērtības! Plīts virsmas ir neatņemama ikvienas virtuves sastāvdaļa. Lai uzzinātu vairāk par to, kā plīts virsmas palīdz transformēt mīklu par sulīgām pankūciņām, lasiet tālāk!

Malkas plīts virsmas – ko ir vērts par tām zināt
Nav noslēpums, ka pankūkas vislabāk garšoja bērnībā. Tām bija īstuma un laimes garša. Bet visām laimīgajām bērnības pankūkām bija kaut kas kopīgs – tās tika ceptas uz īstas malkas plīts virsmas. Čuguna plīts virsmas īpašības padarīja pankūkas un to garšu neaizmirstamu. 

Lūk, 7 labas čuguna plīts virsmas īpašības!
• Tā ir malkas plīts virsma. Ekonomiski un mājīgi.
• Plīts virsmas ir pieejamas gan ar riņķiem aktīvākiem pavāriem (lai to lielo zupas katlu var uzsēdināt tieši uz pagalēm tā, ka viss mutuļo un vārās), gan arī kā pildīta virsma – tai cauri liesmas nešausies, bet pankūkas joprojām varēs uzcept.
• Daudzpusīga virsma – ir pieejamas plīts virsmas ar diviem riņķiem, vienu riņķi un pavisam bez riņķiem. Kā arī – ir pieejami gan pildītie riņķi, gan klasiskie riņķu gredzeni.
• Mūsdienās malkas plīts virsma ir pieejama vēl kādā formātā, kas pirms gadiem 20 nebija iedomājams – keramiskā plīts virsma. Tiem, kas vēlas apvienot klasiskās malkas plīts virsmas siltumu ar mūsdienīgiem materiāliem.
• Var lietot āra virtuvēs – čuguna plīts virsmas ir piemērotas arī malkas krāsnīm zem klajas debess. Tur sanāk visgaisīgākās pankūkas un visgardākie ar mizu vārītie kartupeļi.
• Malkas plīts virsmas ir pavisam gludas, tas nozīmē, ka laikā, kad plīts netiek kurināta, to var pārklāt un izmantot vienkārši kā virsmu.
• Čuguna plīts virsmas ir ārkārtīgi izturīgas, tās nokalpos ne vienu vien mūžu. Atliek vien par to nedaudz parūpēties un nepakļaut krasām temperatūras svārstībām.

Kas vēl jāzina par pankūkām un plīts virsmām?
Malkas krāsnij plīts virsma ir svarīga sastāvdaļa – tā gan lieliski vada siltumu, gan ir izmantojama ēdienu gatavošanai. Kaut arī malkas krāsnīm temperatūras regulēšana notiek "uz aci", rezultāts neliks vilties – ēdiens allaž padosies aromātisks un gards.

Interneta veikalā PrecesDarbam.lv ir pieejamas plīts virsmas plašā klāstā, izvēlieties savu un ķerieties pie pankūkām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)