Banner 980x90

Projektā "Sporto visa klase" piedalīsies Limbažu sākumskola

Trešdien, 15.aprīlī, Limbažu novada pašvaldībā notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta "Sporto visa klase" dalībnieku izloze, kurā piedalījās Limbažu 3.vidusskola un Limbažu sākumskola. Laimīgo lozi – dalību LOK projektā – izvilka Limbažu sākumskolas direktore Vija Jevdokimova, līdz ar to 2015./2016.mācību gādā projektā piedalīsies kāda no Limbažu sākumskolas 3.klasēm.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldība sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Ozoliņa, projekts norisināsies no 2.novembra līdz 2016.gada 20.maijam, kad katru mācību nedēļu klasei, saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu Metodisko materiālu, notiks – divas izglītības programmā noteiktās sporta stundas un vēl trīs fakultatīvās sporta nodarbības – vien peldēšanas nodarbība, viena sporta spēļu nodarbība vai nodarbība svaigā gaisā un 1 stājas korekcijas un vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība.

"Nezinot, ka būs šāda iespēja, bijām ieplānojuši ar skolas padomi nākošajā gadā meklēt iespējas papildus sportot. Mēs skolā šobrīd ļoti cītīgi sportojam un panākumi sportā ir lieliski - man ļoti liels prieks par bērniem un skolotāju ieguldīto darbu," noteica Jevdokimova.

Tā kā Limbažu novada pašvaldība atbalsta veselīga dzīvesveida popularizēšanu novadā, tad pašvaldība meklēs iespēju sportot arī Limbažu 3. vidusskolai. "Vēlamies arī otras skolas audzēkņiem sniegt iespēju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm 5 reizes nedēļā. Deputāti uz šo ideju raugās atbalstoši. Vēl nemākam teikt vai tā būtu pilna programma kā projektā "Sporto visa klase", bet rezultāts tāpat būs labs, jo bērnu un jauniešu vidū mazkustīgs dzīvesveids un datoratkarība ir liela problēma," skaidroja Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Māris Beļaunieks.

"Prieks, ka šis projekts norisināsies sākumskolā un arī par to, ka pašvaldība centīsies rast finansējumu, lai atbalstītu arī mūsu skolas nākošos trešklasniekus. Neatkarīgi no šī projekta arī mēs cenšamies, lai kustības skolā būtu vairāk. Arī nākot bērniem uz skolu, mēs vienmēr virzām, lai vecāki papildus izvēlas sporta aktivitātes," norādīja Limbažu 3.vidusskolas direktors Ziedonis Rubezis.

"Esam ļoti pagodināti par šādu iespēju, jo tie, kas vēlās piedalīties projektā, ir ļoti daudz. Jelgava, kura jau šajā mācību gadā piedalījās projektā, Latvijas Olimpiskās komitejas Ģenerālās asamblejas laikā prezentēja mācību sasniegumus. Šajā prezentācijā tika uzrādīts, ka tiem, kas sporto 5 reizes nedēļā, sasniegumi mācībās ir uzlabojušies. Cerams, ka tā notiks arī mūsu skolā un bērni, kas vairāk kustās, varbūt radīs pozitīvu piemēru citiem, kuri arī meklēs iespēju kustēties sporta skolā vai tepat ārā - nevis sēdēt pie datoriem," pauda Olimpiskā centra "Limbaži" valdes locekle Baiba Martinsone.

2014./2015.mācību gadā projektu "Sporto visa klase" LOK sadarbībā ar partneriem un atbalstītājiem veiksmīgi realizēja pilsētās, kurās ir reģionālie Olimpiskie centri – Jelgavā, Valmierā, Ventspilī, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā, kur kopā piedalījās 162 skolēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)