Banner 980x90

"Latvijas valsts meži" turpmākajos piecos gados izstrādās mežus kopumā par 88 miljoniem eiro

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Noslēdzies pērn rudenī izsludinātais AS "Latvijas valsts meži" (LVM) rīkotais konkurss saistībā ar mežizstrādes pakalpojumiem, izstrādājot krājas kopšanas un galvenās cirtes laikā līdz 2021.gadam par kopējo līgumcenu 88 164 089 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Valsts mežus minētajā laikā izstrādās AS "Strenču mežrūpniecības saimniecība", SIA "Vecvagari", SIA "Indāres", Ludzas rajona Zvirgzdenes pagasta zemnieku saimniecība "Lapegeles 2", SIA "ASP Pluss", SIA "Niedrāji MR", AS "PATA Saldus", SIA "Lapsis", SIA "NMR Energo", SIA "Optimus" un SIA "Skaida PV".

Kā aģentūru LETA informēja LVM pārstāvis Tomass Kotovičs, iepirkums tik izsludināts, ņemto vērā, ka šā gada janvārī beidzas termiņš mežizstrādes pakalpojuma līgumiem, kas nodrošināja uzņēmuma nepieciešamo cirsmu izstrādi. Jaunie līgumi nodrošinās mežizstrādi iepriekšējā apjomā.

Plānots, ka kopējais pakalpojuma sniegšanas apjoms būs no 3 385 200 kubikmetriem līdz 4 836 000 kubikmetriem gadā.

Šis apjoms sadalīts sekojošos līgumu veidos - iepirkuma līgumi par mežizstrādes pakalpojumu sniegšanu izstrādājot krājas kopšanas cirtes ar izpildes termiņu līdz 2018.gada 31.decembrim un ar izpildes termiņu līdz 2021.gada 31.decembrim.

Plānots, ka šos darbus veiks septiņi meža tehnikas komplekti - viens kokmateriālu sagatavošanas mašīna un viena kokmateriālu pievešanas mašīna.

Arī iepirkuma līgumi par mežizstrādes pakalpojumu sniegšanu, izstrādājot galvenās cirtes paredz līgumus ar izpildes termiņu līdz 2018.gada 31.decembrim, kā arī ar izpildes termiņu līdz 2021.gada 31.decembrim.

Šajos darbos plānots iesaistīt 14 tehnikas komplektus

Precīzas cirsmas, to robežas, krautuvju vietas sortimentu specifikācijas un izpildes termiņi tiks norādīti sastādītajos mežizstrādes uzdevumos un cirsmu izstrādes tehnoloģiskajās kartēs.

Kā ziņots, LVM apsaimnieko 1,63 miljonus hektāru valsts meža zemes. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

LVM apgrozījums 2015.gadā bija 261,55 miljoni eiro jeb par 5% mazāk salīdzinājumā ar 275,71 miljonu eiro 2014.gadā, bet peļņa samazinājusies par 21% - no 75,45 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 59,30 miljoniem 2015.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)