Banner 980x90

 "Neatkarīgā": Pie Igates pils nomas tiesībām ticis ar Meroni saistīts uzņēmums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Izsolē par nomas tiesībām uz Limbažu novadā esošo Igates pili uzvarējis uzņēmums, kuru pārvalda Šveices advokāta Rudolfa Meroni ilggadējā sekretāre, vairāku Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumu padomes locekle Diāna Jukna, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Igates pils pieder Latvijas valstij. Izsoli uz pils nomas tiesībām pagājušā gada nogalē rīkoja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Pēc VNĪ Komunikācijas daļas vadītājas Jolantas Grāmatnieces stāstītā, izsolē piedalījās divi pretendenti - SIA "Domaines et Chateaux" un SIA "Grow Food".

Izsoles sākuma cena bija 3000 eiro mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa uz 12 gadiem, ar tiesībām nomu pagarināt līdz pat 30 gadiem, ja uzvarētājs apsolās investēt Igates pils un tās apkārtnes rekonstrukcijā un sakopšanā. Pēc Grāmatnieces teiktā, ja nomnieks nepildīs saistības un nomas maksu nemaksās, tad VNĪ ir tiesības lauzt nomas līgumu.

Izsolē uzvarēja SIA "Domaine et Chateaux", kuras nosaukums tulkojumā no franču valodas nozīmē "Muižas un pilis". "Firmas.lv" informācija liecina, ka minētā uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir pašreizējā AS "Ventbunkers", "Latvijas naftas tranzīts", "Kālija parks" un "Ventspils tirdzniecības osta" padomes locekle, kā arī ilggadējā Meroni sekretāre Latvijā Jukna, vēsta "Neatkarīgā".

Atsaucoties uz "Firmas.lv" datiem, laikraksts informē, ka kopš 2009.gada Jukna amatos Meroni kontrolētajos lielajos Ventspils uzņēmumos un Ķīpsalā reģistrētajos it kā mazajos uzņēmumos iecelta 634 reizes. Kopumā viņas vārds esot saistīts ar 15 uzņēmumiem.

SIA "Domaine et Chateaux" vienīgais īpašnieks esot Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrētā "Domaine et Chateaux Limited". "Spoguļkompānijai" ir trīs direktori - pats Meroni, kompānija "Telemark Management Services Ltd", kas pieder Meroni ilggadējam sadarbības partnerim Mortenam Fredrikam Brinčmanam, kā arī kāds Lielbritānijā dzīvojošs psihologs Džordžs Kents Seago, raksta "Neatkarīgā".

Līdz ar to arī Igates pils jaunajiem saimniekiem ir radīta tikpat sarežģīta un grūti atšķetināma īpašumtiesību struktūra kā Ventspils lielajiem uzņēmumiem, secina laikraksts.

LETA jau ziņoja, ka Limbažu novadā esošās Igates pils atpūtas kompleksa nomas tiesības pērnā gada nogalē tika izsolītas par 3750 eiro mēnesī.

Kā liecina paziņojums VNĪ mājaslapā, Igates pils atrodas 76 kilometru attālumā no Rīgas. Pils kompleksu veido pils ēkas, kuru platība ir 1327 kvadrātmetri, kotedžas, kuru platība ir 186 kvadrātmetri, dzirnavu ēkas, kurās izvietots krodziņš "Dzirnavas", to platība ir 423 kvadrātmetri, tūristu ēkas, kuru platība ir 339 kvadrātmetri. Pils kompleksā ietilpst arī dzīvojamās ēkas, staļļa akmens drupas un citas palīgēkas, kuru platība ir 740 kvadrātmetri.

Igates pils kompleksā ietilpst arī zemes īpašums 8,9 hektāru platībā. Īpašuma iznomāšana pa daļām nav iespējama. Īpašumu varētu izmantot kā viesnīcu, viesu namu un ar to saistītajiem pakalpojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)