Banner 980x90

"Sadales tīkls" Salacgrīvas novada elektrotīkla atjaunošanā ieguldīs 988 000 eiro

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
AS "Sadales tīkls" Salacgrīvas novada elektrotīkla atjaunošanā ieguldīs 988 000 eiro, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti iedzīvotājiem un uzņēmumiem Salacgrīvas novadā, AS "Sadales tīkls" šogad novada teritorijā realizēja 3 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 140 000 eiro, savukārt 2017.gadā novada elektrotīkla uzlabošanā un pārbūvē AS "Sadales tīkls" ieguldīs vairāk nekā 848 tūkst. eiro, veicot elektrotīkla rekonstrukciju Ainažos, Salacgrīvas un Liepupes pagastā.

Kopumā šogad un 2017.gadā novadā plānots atjaunot vidējā sprieguma elektrolīnijas 15 km garumā, zemsprieguma elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 13 km garumā un veikt 10 jaunu transformatoru apakšstaciju izbūvi, uzlabojot sniegto pakalpojumu kvalitāti vairāk nekā 1 700 klientiem.

AS "Sadales tīkls" mērķtiecīgi atjauno un uzlabo elektrotīklu visā Latvijā un, lai nodrošinātu kvalitatīvu, drošu un nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi klientiem Salacgrīvas novadā, šogad novada teritorijā AS "Sadales tīkls" realizēja 3 projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 140 000 eiro.  Salacgrīvā elektrotīkla rekonstrukcija šogad norisinājās Salacgrīvas ostas apkaimē. Šī projekta ietvaros Vidzemes un Rīgas ielā veikta jaunas transformatoru apakšstacijas, vidējā sprieguma 20kV (kilovoltu) kabeļu līnijas 0,4 km garumā un zemsprieguma 0,4kV kabeļu līnijas 0,3 km garumā izbūve un demontēta viena no Salacgrīvas ostā esošajām transformatoru apakšstacijām.

Pilsētas vidējā sprieguma elektrotīklā AS "Sadales tīkls" veica 3 attālināti vadāmu jaudas slēdžu izbūvi, kuru ieguvums ir iespēja attālināti vadīt elektrotīklu un veikt pārslēgumus. Attālināti vadāmie jaudas slēdži nodrošina, ka elektrotīkla bojājuma gadījumā atslēdzas tikai bojātais elektrolīnijas posms, bet ne visa elektrolīnija, līdz ar to elektrotīkla dispečeri nekavējoties attālināti var veikt elektrolīniju pārslēgšanu, tādējādi samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem. Viens no projektiem realizēts Liepupes pagastā, kur šogad atjaunota vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija 0,9 km garumā, izbūvēta jauna zemsprieguma 0,4kV kabeļu līnija 0,1 km garumā un transformatoru apakšstacija, paaugstinot elektroapgādes drošumu un kvalitāti mājām "Burtnieki", "Kalnpulkas", "Strazdi", "Ozoliņi", "Mežrīnes" un "Birzmaļi", savukārt Salacgrīvas pagastā veikta zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām 3 km garumā, uzlabojot elektroapgādi objektiem "Auziņas", "Vecjennas", "Jaunauziņas", "Indrāni", "Straujupītes", "Jaunupītes", "Kronīši", "Liepavoti".

2017.gadā Salacgrīvas novadā AS "Sadales tīkls" plāno realizēt 9 projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 848 tūkst. eiro, un kopumā novada teritorijā plānots atjaunot vidējā sprieguma elektrolīnijas 14,2 km garumā, zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 4,8 km garumā un izbūvēt jaunas 8 transformatoru apakšstacijas.

Apjomīga elektrotīkla rekonstrukcija 2017.gadā norisināsies Ainažos, kur kopumā plānots pārbūvēt vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas par kabeļu līnijām 4 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 0,9 km garumā un veikt 5 jaunu transformatoru apakšstaciju izbūvi, bet vidējā sprieguma elektrotīklā paredzēts izbūvēt 7 attālināti vadāmus jaudas slēdžus, kuri nodrošinās iespēju AS "Sadales tīkls" attālināti vadīt elektrotīklu, veikt pārslēgumus, palielināt automātiski saņemtās informācijas plūsmu par aktuālo situāciju elektrotīklā, samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos. Elektrotīkla rekonstrukcija norisināsies Kuģu, Parka, Valdemāra ielā, elektrolīniju posmos no Sporta līdz Raiņa ielai un Smilgu, Gatves, Ozolu, Dārza, Brīvības, Smilšu un Krišjāņa Barona ielu apkaimē. Pēc elektrotīkla pārbūves elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies 489 AS "Sadales tīkls" klientiem, tostarp Bērnu psihoneiroloģiskajai slimnīcai, Ainažu pamatskolai, kultūras namam u.c. objektiem.

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem Liepupes pagastā, 2017.gadā AS "Sadales tīkls" Liepupē veiks zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvi par kabeļu līniju 1 km garumā un 7 objektos elektroenerģijas uzskaites pārvietos ārpus klientu īpašumiem, savukārt elektrotīkla automatizācijas projekta ietvaros vidējā sprieguma 20kV elektrotīkls tiks uzlabots, lai AS "Sadales tīkls" būtu iespēja attālināti vadīt elektrotīklu un elektrolīniju bojājumu gadījumos veikt pārslēgumus.

Nozīmīgus projektus Salacgrīvas novada elektroapgādes uzlabošanai AS "Sadales tīkls" realizēs Salacgrīvas pagastā, kur paredzēts veikt gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrolīniju pārbūvi, paaugstinot elektroapgādes drošumu un kvalitāti 1 215 klientiem. Viens no projektiem tiks realizēts elektrotīklā, kas stiepjas no apdzīvotas vietas Lauvas līdz mājām "Legzdiņi", kura ietvaros vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija tiks pārbūvēta izolētu vadu izpildījumā 1,4 km garumā. Gaisvadu elektrolīnijas pārbūve izolētu vadu izpildījumā paaugstina gan klientu elektroapgādes drošumu un kvalitāti, jo elektrotīkls ir pasargāts no bojājumiem, kurus izraisa nelielu koku un zaru uzkrišana, gan iedzīvotāju, īpaši lauksaimniecības un mežizstrādes darbu veicēju drošību, jo samazinās risks gūt letālu elektrotraumu, neapdomīgi veicot saimnieciskos darbus elektrotīkla tuvumā. Elektrotīkla rekonstrukcija norisināsies arī no Katlapiem līdz Ganību ielai, Salacgrīvā, kur vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīniju plānots pārbūvēt par kabeļu līniju 1,8 km garumā, veikt jaunas transformatoru apakšstacijas izbūvi un vidējā sprieguma elektrotīklā izbūvēt attālināti vadāmu jaudas slēdzi. Elektrotīkla pārbūve jau ir uzsākusies gar autoceļu P12 "Salacgrīva – Limbaži" no Salacgrīvas robežas līdz apdzīvotai vietai Avotkalni, kur AS "Sadales tīkls" veic vidējā sprieguma elektrotīkla rekonstrukciju 5,4 km garumā. Rekonstrukcijas darbu laikā vidējā sprieguma elektrolīnija 2,6 km garumā tiks pārbūvēta izolētu vadu izpildījumā un tiks veikta jaunas transformatoru apakšstacijas un zemsprieguma kabeļu līnijas izbūve 0,1 km garumā. Gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrolīniju pārbūve nākamajā gadā norisināsies jūras piekrastē, kur no Rankuļraga līdz Kutkāju ragam AS "Sadales tīkls" veiks vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 1,6 km garumā, zemsprieguma elektrolīnijas pārbūvēs par kabeļu līnijām 2,5 km garumā un veiks jaunas transformatoru apakšstacijas izbūvi.

Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un elektroenerģijas sadales pakalpojumu AS "Sadales tīkls" spētu sniegt augstā kvalitātē, elektrotīkls savlaicīgi un noteiktā apjomā ir jāatjauno, jo tas ir galvenais nosacījums, lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi un samazinātu dažādu ārējo risku ietekmi uz elektroapgādes nepārtrauktību. Tas, cik daudz un efektīvi tiek ieguldīts elektrotīkla pārbūvē šobrīd, noteiks, kāda būs elektroapgādes kvalitāte un izmaksas turpmākajos 30-50 gados, jo tas ir laiks, kādu vidēji kalpo elektrotīkla elementi. Savlaicīga elektrotīkla atjaunošana ir galvenais nosacījums, lai nodrošinātu kvalitatīvu elektroenerģiju iedzīvotājiem un samazinātu dažādu ārējo risku ietekmi uz elektroapgādes nepārtrauktību.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem visā Latvijā, šogad AS "Sadales tīkls" kopumā plāno atjaunot 950 km vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūvi par kabeļu līnijām plānots veikt 201 km garumā, atjaunot zemsprieguma elektrolīnijas 651 km garumā, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 505 transformatoru apakšstacijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)