Banner 980x90

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā viesosies grupa Burned In Blizzard

Dienu pirms tam, kad klubā Melnā piektdiena notiks Latvijas metālmūzikas gada balvas pasniegšanas ceremonija, viena no nominētajā grupām sniegs metālmūzikai neraksturīgu koncertu Radio Valmiera ēterā. Apvienība Burned In Blizzard, kura uz gada balvu mūzikā nominēta par albumu Whiteout, raidījumā Akustiskā Ceturtdiena viesosies jau šonedēļ – 21.februārī. Sākums plkst.20.00!

Atsevišķa labākā smagā roka vai metāla mūzikas ieraksta nominācija parādījusies tikai šogad un balsot par šīs mūzikas ierakstiem var pirmo reizi visā Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas vēsturē. To ir izdevies izcīnīt septiņām smagās mūzikas grupām un tās visas ar saviem ierakstiem kandidē uz balvu. Bez Burned In Blizzard nominēti arī Soundarcade, The Factor, Frailty, Sanctimony, Deodium, un Apēdājs.

Lai arī lielākā daļa klausītāju Latvijā ikdienā neklausās metālmūziku, tā var būt baudāma ikviena ausīm, it sevišķi, ja to izpilda akustiski. Apvienība Burned In Blizzard radās 2011.gadā un drīz pēc tam tika arī ierakstīts pirmais demo singls Sinpathetic. Neilgi pēc tam tika uzsākta aktīva koncertdarbība un Burned In Blizzard savā lauciņā tiek atzīta par gada labāko jauno grupu. Ar savu debijas albumu Whiteout kandidē uz Latvijas metālmūzikas gada balvu.

Grupu raksturo smags, bet tomēr melodisks skanējums, kas papildināts ar divbalsīgiem ģitāru solo un daudzbalsīgām vokālu melodijām. Burned In Blizzard metālmūzikas lauciņā Latvijā ir labi pazīstami un divu gadu laikā, kopš dibināšanas brīža uzkrājuši apjomīgu koncertēšanas pieredzi, iegūstot uzticīgu fanu pulku.

Jāpiebilst, ka Burned In Blizzard šobrīd aktīvi arī gatavojas savam jubilejas koncertam un spriežot pēc grupas internetā izplatatītajiem video, koncertu sola visnotaļ krāsainu. Savukārt prasmes spēlēt akustiski grupa demonstrēs Radio Valmiera ēterā jau šo ceturtdien (21.februārī) plkst.20.00;

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 99,5 Smiltenē; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv   

Vairāk par grupu:
http://draugiem.lv/burnedinblizzard  
http://facebook.com/Burnedinblizzard  
http://soundcloud.com/burnedinblizzard  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)