Banner 980x90

Salacgrīvā atklāj fotogrāfiju izstādi "Jūra, kas vieno" 

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Piektdien, 23.decembrī Salacgrīvas kultūras namā notika fotobiedrības "Salacgrīva" fotogrāfu - Imanta Klīdzēja, Arvīda Šimja un Ērika Kariņa fotogrāfiju izstādes "Jūra, kas vieno" atklāšana, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā.   

Atklājot izstādi Imants Klīdzējs sacīja:  "Šajā Ziemassvētku laikā esam noorganizējuši brīnišķīgu notikumu, svētku brīdi sev. Izstādes taisīšana ir viens liels radīšanas process, neatraujams no fotografēšanas. Sākumā likās, kas tur liels, vienu dienu atnāksim un izliksim bildes, bet tā nemaz nav, pie izstādes iekārtošanas strādājām četras dienas. Bet nu tas process ir rezultējies un beidzies ar vēl vienas izstādes atklāšanu Salacgrīvā."

Skatoties fotogrāfijās redzams ka katram autoram ir atšķirīgs rokraksts un autoru atpazīt var uzreiz. Arvīda Šimja darbi rāda dabas varenību un spēku, viļņi, jūra un smilšainais krasts…. No smiltīm aizmukusi jūra un katra aizmukšana atstāj kādas pēdas, vienalga vai tas ir cilvēka dzīvē vai dabas notikumos.

Ēriks Kariņš ir pavisam nesen pievienojies biedrības fotogrāfiem un sāk sevi iezīmēt ar bildēm Salacgrīvā. Skatoties viņa bildēs ir skaidrs – auksts vai silts, fotoaparāts ir jāstiepj līdzi, statīvs jātutina un bilde ir jādabū. Tā ir ļoti pamatīga iedziļināšanās dabā.

Savukārt Imanta Klīdzēja darbi ir smalki, trausli un radīti ar filozofisku domu. Mainoties vējam zīmējumi jūras krasta smiltīs katru reizi ir savādāki. Tā ir mirkļa mūžība, fiksēt brīnišķīgu dabas zīmējumu smiltīs, kuras tūlīt un nekad vairs nebūs, jo nāks vējš un visu aizpūtīs.

Iepazīstinot ar izstādē redzamajiem darbiem fotogrāfi dalījās savās izjūtās un domās. Arvīds Šimis atklāja: "Ja Imants nebūtu uzkurinājis – jātaisa izstāde, tad nekā nebūtu. Pirmo reizi gribējām izlikt bildes oktobra vidū, tad nesanāca, tagad, gada nogalē esam šeit. Esmu bildējis jūru vētrā un pēc lielajiem austrumu vējiem, kad jūra atkāpusies, lai redzētu zem tās apslēpto zemi."

"Bieži vien mēs dzīvē daudz kam aizejam garām," sacīja Imants Klīdzējs "izstādes bildēm esmu noņēmis nost krāsas, atstājot vien vēsos toņus. Bildes un to nosaukumi vairāk ir filozofiski, liek aizdomāties un skatīties… no smiltīm aizmukusi jūra….. pieredzes vārdnīca, ačgārnā pasaule…. Vai mēs gribam skatīties un ieraudzīt viena bildē septiņas sejas…. Vai redzam?! Katrs var domāt un saskatīt ko vēlas."

Savukārt Ēriks Kariņš savas fotogrāfijas salīdzina ar pop mūziku: "Bildes īpašu tulkojumu neprasa, tās ir kā popmūzika košas un saprotamas. Piebilstot, ka fotografēšana ir mans attaisnojums klaiņošanai apkārt. Lai bezmērķīgi nevazātos apkārt pa jūru, mežu un purvu paņemu līdzi fotoaparātu."

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)