Banner 980x90

Salacgrīvā atklāj Slavas aleju

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Sestdien "Positivus" festivāla laikā Salacgrīvā pie tilta pār Salacu atklāta vietējā Slavas aleja, kurā iecerēts izvietot pilsētu apmeklējušo slavenību un cilvēku, kuri snieguši ieguldījumu pilsētas atpazīstamības veicināšanā, roku nospiedumu atveidojumus.

Kā norādīja Salacgrīvas domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (RA), ideja par šādas galerijas izveidošanu lolota jau septiņus gadus.

Slavas alejā tika atklāti pirmie pieci roku nospiedumi - divu britu grupas "Hurts" mūziķu, britu mūzikas mākslinieka Marka Ronsona, kā arī krievu klasiskās mūzikas meistara, vijolnieka Alekseja Lundina un arhitekta Mihaela Untertrifalera, kuri Salacgrīvā snieguši meistarklases savās nozarēs.

Pēc Strauberga teiktā, patlaban jau savākti vismaz 20 pazīstamu cilvēku roku nospiedumi, kas Slavas alejā vietu ieņems turpmākajos gados.

Slavas alejas atklāšanas pasākumā savu rokas nospiedumu svinīgi atstāja arī festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors. Straubergs norādīja, ka, pateicoties Majora rīkotajam festivālam, Salacgrīva "vairs nav tāda kā agrāk", jo festivāls ir mainījis pilsētu.

Savukārt Majors uzsvēra, ka Salacgrīva ir vieta, kas palikusi atmiņā visiem mūziķiem, kuri viesojušies festivālā, pateicoties unikalitātei, tostarp, pateicoties skaistajai dabai un priežu mežam. Pēc viņa domām, šī aleja apliecina, ka "Positivus" nav tikai mūzikas festivāls, bet kas vairāk.

Kā ziņots, desmitais jubilejas "Positivus" festivāls sākās piektdien un noslēgsies svētdien.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)