Banner 980x90

Salacgrīvā atklāta interaktīva izstāde "Lasis godā celts"

Valmiera, 18.janv., LETA. Šodien Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Dabas izglītības centrā "Ziemeļvidzeme" Salacgrīvā, Rīgas ielā, atklāta interaktīva izstāde "Lasis godā celts", aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Izstādē apkopoti dažādi fakti par lašu attīstību, dzīvi, migrēšanu, nārsta vietu meklēšanu, dabiskajiem ienaidniekiem, cilvēka saimnieciskās darbības ietekmi un citi lašu dabisko populāciju Latvijā ietekmējošie faktori.

Papildus informatīvajām sadaļām izstādē ietvertas arī praktiskas un interaktīvas aktivitātes, kas ļauj nostiprināt iegūto informāciju vai vieglāk uztvert dzirdēto, redzēto lasīto. Piemēram, apmeklētājiem būs iespēja salikt lašu tēti un lašu mammu pēc iekšējo orgānu uzbūves un novietojuma ķermenī, meklēt atšķirības starp taimiņu un lasi, izmēģināt savas fiziskās spējas pārvarēt šķēršļus, imitējot lašu virzību augšup pret straumi, būvēt lasim piemērotu upes gultni un daudzas citas aktivitātes.

"Salaca ir galvenā dabiskā lašu nārsta upe Latvijā, ik gadu ataudzējot līdz 30 000 uz jūru migrējošu mazuļu - smoltu. Lai lašus labāk aizsargātu, tie jāiepazīst tuvāk un jāiemīl. Ar šo izstādi mēs piedāvājam iepazīt īpatnējo laša bioloģiju un aizraujošo laša ceļojumu no Baltijas jūras uz upi un atpakaļ uz Baltijas jūras ūdeņiem," par izstādi stāsta idejas autore un projekta vadītāja DAP Dabas izglītības centra "Ziemeļvidzeme" vadītāja Inta Soma.

Izstāde "Lasis godā celts" izveidota ar Zivju fonda finansiālu atbalstu, un šī projekta kopējās izmaksas ir 18 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)