Banner 980x90

Salacgrīvas novada dome organizēs iedzīvotāju aptauju par administratīvi teritoriālo reformu

Rīga, 24.jūl., LETA. Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvju konsultācijām ar Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novadu deputātiem par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu, kas notiks 25.jūlijā, Salacgrīvas novada dome organizēs iedzīvotāju aptauju par administratīvi teritoriālo reformu, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Pagājušajā nedēļā notika Salacgrīvas novada uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kuras laikā uzņēmēji apsprieda jautājumu par administratīvi teritoriālo reformu. Gan uzņēmēji, gan domes pārstāvji bija vienisprātis, ka reforma Salacgrīvas novadam nav nepieciešama, norādīja Salacgrīvas novada domes Informācijas nodaļas vadītāja Ilga Tiesnese.

Konsultatīvās padomes sēdē Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (RA) pauda viedokli, ka novads ir gana pašpietiekams un spēcīgs, lai administrētu un pārvaldītu visus pienākumus.

Uzņēmēji interesējas, vai VARAM ir izstrādāta stratēģija kā tiks īstenota reforma, uz ko Straubergs atbildēja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izvairās no tiešām atbildēm un konkrētu informāciju sniegt VARAM nevar, nav arī pētījumu, kas pierādītu apvienošanās nepieciešamību jeb izdevīgumu gan valstij, gan konkrēti apvienotajām teritorijām.

Uzņēmēji, arī novada priekšsēdētājs, pauž uzskatu, ka apvienojoties rajona centrs paliks Limbaži. Salacgrīvas novads paliks kā nomale, līdz ar to naudas plūsma no valsts tiks koncentrēta uz rajona centru. Uzņēmēji ir pārliecināti, ka Aloja un Limbaži nespēs izprast Salacgrīvas problēma, sacīja Tiesnese.

Salacgrīvas novada uzņēmēju konsultatīvā padome pieņēma lēmumu rakstīt domei iesniegumu paužot viedokli, ka neatbalsta administratīvi teritoriālo reformu, jo neskaidro jautājumu ir pārāk daudz un konkrētu priekšlikumu un atbilžu par to kā tiks risinātas novadu skarošās ekonomiskās un sociālās problēmas, un kādi ir gaidāmie ieguvumi un zaudējumi no reformas nav.

Pašvaldības vadītājs nākamajā konsultatīvajā padomē informēs uzņēmējus par to, kas panākts VARAM organizētajās konsultācijās ar pašvaldībām "Par sabiedriskai apspriešanai izvirzāmo administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli" Limbažu novada domē 25.jūlijā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, šā gada sākumā Salacgrīvas novadā dzīvoja 7228 iedzīvotāji, Limbažu novadā - 16 301, Alojas novadā - 4 630 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)