Banner 980x90

Salacgrīvas ostā muitošana tiks nodrošināta diennakts režīmā

Rīga, 24.janv., LETA. Turpmāk Salacgrīvas ostas kā robežšķērsošanas vietas uzraudzību, kravu muitošanu un kontroli veiks Rīgas brīvostas muitas kontroles punkts (MKP), kas strādā diennakts režīmā, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Līdzīgi kā Mērsraga ostā un Rojas ostā, kur muitas kontroli pēc nepieciešamības veic diennakts režīmā strādājošā Ventspils ostas MKP amatpersonas, turpmāk arī Salacgrīvas ostā muitošanu būs iespējams nodrošināt diennakts režīmā.

Muitas kontroli kuģiem vai to kravām Salacgrīvas ostā faktiski veiks Rīgas brīvostas MKP muitas amatpersonas, ierodoties fiziski vai veicot pārbaudes dokumentāri, pēc informācijas saņemšanas no kuģošanas komercsabiedrības, kuģa īpašnieka, kapteiņa, to pilnvarota kuģa aģenta vai, ja tas ir atpūtas kuģis, no jahtkluba, kurā attiecīgais kuģis piestāj.

Līdz šim Salacgrīvas ostā darbojās pastāvīgs MKP, un muitas kontrole tika nodrošināta darba dienās no plkst.8.30 līdz 17. Savukārt Rojas MKP un Mērsraga MKP muitas iestāžu kodi tika izmantoti tikai vietas apzīmēšanai bez muitas amatpersonu pastāvīgas klātbūtnes.

Tā kā Salacgrīvas ostā muitas uzraudzību turpmāk pastāvīgi īstenos Rīgas brīvostas MKP (kods - 0210), bet Rojas un Mērsraga ostu muitas uzraudzību - Ventspils MKP (kods - 0311), tiek slēgti Salacgrīvas ostas MKP (kods - 0910), Rojas MKP (kods - 0319) un Mērsraga MKP (kods - 0320), un šo muitas iestāžu kodi turpmāk nav izmantojami, noformējot muitas deklarācijas.

Izmaiņas muitas darba organizēšanā tiek veiktas, pamatojoties uz Ministru kabineta 2017.gada 17.janvāra noteikumiem. Tādējādi tiks uzlabota pakalpojumu sniegšanas kvalitāte komersantiem, nodrošinot preču muitošanas pakalpojumu pieejamību un kravu kontroli visu diennakti septiņas dienas nedēļā, norādīja VID.

Informācija par muitas kontroles punktiem ir pieejama VID mājaslapā sadaļā "Muita"-"Muitas kontroles un robežkontroles punkti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)