Banner 980x90

ST tiesnese Osipova Salacgrīvas vidusskolā stāstīs par Latvijas tiesību sistēmu

Rīga, 27.marts, LETA. Šodien Satversmes tiesas (ST) tiesnese Sanita Osipova dosies uz Salacgrīvas vidusskolu, lai skolēniem stāstītu par tiesneša profesiju, Latvijas tiesību sistēmu un Satversmes tiesu.

Kā aģentūru LETA informēja ST pārstāve Ketija Strazda, turpinot ST jubilejas gadā uzsākto iniciatīvu, tiesneši ar izglītojošu lekciju viesojās skolās, arī tajās, kur paši savulaik guvuši zinības. Skolēniem būs iespēja uzzināt tiesnešu personīgo pieredzi karjeras ceļa izvēlē.

Osipova uzskata, ka ir jāveido izpratne jauniešos par valstī notiekošajiem procesiem un ir svarīgi, lai jaunā paaudze būtu vērtējoša, atbildīga un iesaistīties griboša, jo "no viņu spējām ir atkarīga Latvijas attīstība".

Savukārt pagājušajā nedēļā Saldus vidusskolā viesojās Uldis Ķinis, kuram šis apmeklējums bija ar simbolisku nozīmi, jo 31.martā Ķinis izbeigs darba gaitas ST saistībā ar Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru izbeigšanos.

Tiesnesis norāda, ka priecājas par iespēju tikties ar jauniešiem un runāt par tieslietām. "Vēlos raisīt viņos interesi par jurisprudenci un ticu, ka vairāki no viņiem atradīs savu aicinājumu studēt tiesības. Iespējams, kāds nākotnē kļūs par nākamo ST tiesnesi un atcerēsies mūsu tikšanos," pauž Ķinis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)