Banner 980x90

Staicelē vīriešiem veiks bezmaksas prostatas veselības pārbaudes

Viesojoties Vidzemē, Latvijas Urologu asociācijas speciālisti turpinās 2014.gadā uzsāktās reģionālas izbraukuma konsultācijas. Urologs pieņems pacientus 20.februārī no plkst.10.00 Dr.Maijas Rācenes praksē Staicelē.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Latvijas Urologu asociācijas pārstāvis, visos speciālistu izbraukumos Vidzemē būs iespējams veikt arī bezmaksas vēdera dobuma sonogrāfiju, ja pēc ārsta ieskatiem tā būs nepieciešama. Lūgums vizīti iepriekš pieteikt pie ģimenes ārsta.

Pacientus Vidzemē konsultēs urologi Dainis Vorps un Mareks Vējiņš.

Skarbā statistika rāda, ka Latvijas vīrieši turpina mirt no slimībām, kuras mūsdienu medicīnas iespējas ļauj sekmīgi ārstēt. 2013.gadā Latvijā ar prostatas vēzi miruši 368 vīrieši, savukārt tas diagnosticēts 814 jauniem pacientiem. Vairāk nekā puse 2013.gadā konstatēto uroloģisko saslimšanu gadījumu fiksēti Latvijas reģionos, no tiem 15% jeb 146 gadījumi reģistrēti Latgalē.

Reģionālās vizītes turpināsies visu 2015.gadu visos Latvijas reģionos, tādēļ ikviens, kurš vēlētos saņemt speciālista konsultāciju, var vērsties pie sava ģimenes ārsta, kurš sazināsies ar reģionālo izbraukumu konsultāciju koordinatoriem un iespēju robežās nodrošinās urologa vizīti arī citās Latvijas pilsētas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)