Banner 980x90

Staiceles vidusskolu reorganizēs par pamatskolu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Alojas novada izglītības attīstības koncepcija paredz Staiceles vidusskolu reorganizēt par pamatskolu ar 2018.gada 1.septembri, nosakot pārejas periodu no 2016.gada 1.septembra, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Pārejas periods plānots, lai skolēniem, kas vidējās izglītības programmas apguvi Staiceles vidusskolā sākuši, nodrošinātu iespēju programmu pabeigt.

Šī iemesla dēļ Alojas novada izglītības attīstības koncepcijas projekta publiskās apspriešanas sanāksme Staicelē bija kupli apmeklēta. Sanāksmi kopumā var vērtēt kā emocionālu, kas ir pašsaprotami jebkurā situācijā, kas paredz kaut kādas pārmaiņas.

Jautājumā par Staiceles vidusskolas reorganizāciju ir analizēti dažādi aspekti. Pašlaik novadā 11 kilometru attālumā viena no otras atrodas divas vidusskolas - Staiceles vidusskola un Alojas Ausekļa vidusskola, kas abas vidusskolēnu skaita ziņā ir nelielas. Kopējais vidusskolēnu skaits šajā mācību gadā - 51. Šāds skolēnu skaits vidusskolas posmā ir nepietiekams, lai runātu par divu vidusskolu nepieciešamību novadā. Būtisks aspekts ir arī vidusskolas ģeogrāfiskā sasniedzamība no visām novada apdzīvotajām vietām. Analizējot situāciju, protams, tika vērtēti gan vidusskolēnu sasniegumi ikdienas mācību darbā, gan centralizēto eksāmenu rezultāti laika periodā no 2010.gada abās vidusskolās.

Vidusskolu saistībā jāpiemin arī tas, ka Staicelē no 2015.gada septembra darbojas SIA "Latvijas futbola federācijas mācību treniņu centra "Staicele" dibināta profesionālās izglītības iestāde - Staiceles Sporta profesionālā vidusskola.

Publiskās apspriešanas laikā saņemtie priekšlikumi tiks apkopoti un izvērtēti. Izglītības attīstības koncepcijā tiks veiktas nepieciešamās korekcijas, kas balstītas uz priekšlikumu izvērtēšanas rezultātiem. Koncepciju paredzēts virzīt apstiprināšanai Alojas novada domes sēdē februārī.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)