Banner 980x90

Trešais "Reņģēdāju festivāls" tiks veltīts reņģu ķērāju un gatavošanas meistaru godināšanai

Rīga, 11.maijs, LETA. Trešais "Reņģēdāju festivāls" 19.maijā Salacgrīvā tiks veltīts reņģu ķērāju un gatavošanas meistaru godināšanai, preses konferencē sacīja festivāla rīkotājs Dzintris Kolāts.

Viņš pastāstīja, ka visas dienas garumā pilsētā norisināsies dažāda veida pasākumi. Festivāla atklāšana plānota plkst.10 pie Salacgrīvas jahtu piestātnes. Bezmaksas reņģu smelšana no laivām notiks divas reizes - plkst.10.30 un 15.30.

Uzreiz pēc pirmās reņģu smelšanas notiks pavāru sacensības, kurās šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, savā starpā sacentīsies ģimenes, nevis profesionāli pavāri. Savukārt plkst.12.10 notiks reņģu maizes degustēšana un citu neierastu ēdienu novērtēšana.

Tāpat festivāla programmā iekļauti pasākumi bērniem - plkst.11 Ainažu, Lielupes un Salacgrīvas bērnu un jauniešu kolektīvi sniegs koncertu "Kas kait man nedzīvot pie juras maliņā", bet līdz plkst.16 norisināsies dažādas radošās darbnīcas un atrakcijas.

Visas dienas garumā apmeklētāji varēs vērot paraugstundas, kurās piedalīsies galdnieki, kalēji, skursteņu mūrētāji, zāles pļāvēji, zāģu un jumtu likšanas meistari, metāla krāsotāji, zivju kūpinātāji, cepēji un vārītāji, maizes cepēji. Tāpat festivāla viesi varēs mācīties siet mezglus.

Plostnieku sumināšana plānota plkst.14, zivju tirgus darbosies no plkst.10 līdz 15, bet starts pirmajam "Skrējienam uz bodi" pa jūras malu un kāpām starts tiks dots plkst.10.30. Tāpat sportisko aktivitāšu vidū pasākumā paredzēta svara bumbu celšana un virves vilkšana.

Uz festivāla skatuves dienas gaitā kāps pūtēju orķestri, kori, ansambļi, folkloras kopas un dejotāji. Plkst.16.30 koncertu sniegs Ķekavas kapela "Klabatas", plkst.19 uzstāsies grupa "Zeļļi", bet no plkst.21 zaļumballes mūziku spēlēs grupas "Avārijas brigāde" un "Vēja muzikanti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)